Europese Commissie stelt algemene online garantieregels | RetailDetail

Europese Commissie stelt algemene online garantieregels

Europese Commissie stelt algemene online garantieregels

De Europese Commissie heeft vandaag voorstellen voorgelegd, die de garantietermijnen bij online winkelen in alle lidstaten moeten gelijk trekken. Zo kunnen zowel consumenten als handelaars eenvoudiger over de grens zaken doen.

Ook nodig voor fysieke winkels

Bij Detailhandel Nederland zijn ze tevreden met het voorstel en zien ze dit als een stap in de juiste richting. "Gelijke regels zorgen voor veel duidelijkheid zodat winkeliers met vertrouwen de grens over kunnen. Nu moeten ze nog rekening houden met 28 verschillende nationale consumentenwetgevingen", zegt Margriet Keijzer van Detailhandel Nederland.


De organisatie wil wel dat de Europese Commissie in de toekomst nog een stapje verder gaat en gelijke regels oplegt voor alle aankopen, ook die in fysieke winkels. Zo wil het vermijden dat er andere garantietermijnen gelden voor producten die via verschillende kanalen werden gekocht.


"Zo kan het voorkomen dat bepaalde producten, zoals een vloer, deels in de winkel worden besteld, en deels online. Dan moeten natuurlijk wel dezelfde garantietermijnen gelden, anders wordt er een onwerkbare situatie gecreëerd."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.