Europese primeur voor websuper Hello Fresh | RetailDetail

Europese primeur voor websuper Hello Fresh

Europese primeur voor websuper Hello Fresh

Online websupermarkt Hello Fresh gaat in de Randstad zijn versproducten voortaan ook op zondagen bezorgen. Naar eigen zeggen heeft de leverancier van complete maaltijdpakketten daarmee een Europese primeur te pakken.

Extra leverdag noodzakelijk

Hello Fresh levert kant-en-klare dozen met alle ingrediënten voor drie tot vijf avondmaaltijden, met een klein kookboekje waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe de gerechten moeten worden bereid. Tot op heden werden de dozen aan het begin van de week in de avonduren bezorgd, nu kunnen klanten in de Randstad de dozen ook op zondag tussen half twaalf en half zes ontvangen.

 

Volgens Maartje Frederiks van Hello Fresh kon het bedrijf eigenlijk niet meer om de uitbreiding van de bezorging heen: "Wij waren zo sterk gegroeid, dat uitwijken naar een extra leverdag noodzakelijk was. Gelukkig hebben we een eigen landelijk netwerk van gekoeld transport opgebouwd, waardoor uitbreiden naar zondag niet ingewikkeld bleek en wij ook geen extra kosten aan de klant hoeven te vragen", hoorde Emerce.

 

Hello Fresh zorgt naar eigen zeggen voor 50.000 maaltijden per week. De onderneming wil in 2015 één procent van de huishoudens in Nederland van een doos voorzien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.