Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen | RetailDetail

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen
Shutterstock

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Weinig informatie

De facturen zijn uitgestuurd door Vesting Finance, een Gents incassobureau dat opdracht heeft gekregen van de curator van het failliete Neckermann om de facturen te innen.

 

"Wij zijn gemandateerd door de om te kijken of er nog openstaande vorderingen zijn, zowel recente als oudere", vertelt een verantwoordelijke van Vesting Finance aan de VRT. "De enige informatie die wij kunnen geven aan de mensen, is de informatie die wij hebben gekregen van de curatoren."

 

Vaak gaat het in de facturen over een minnelijke schikking voor een openstaand bedrag bij Neckermann, maar de informatie die de klanten krijgen is schaars. De curatoren zelf hebben momenteel nog geen reactie gegeven.

 

Klanten die een factuur hebben ontvangen worden aangeraden om ze niet te betalen en de invordering te betwisten bij Vesting Finance. Facturen die ouder zijn dan tien jaar zijn daarnaast verjaard en bovendien moeten de factuur meer informatie bevatten dan nu het geval is. Die informatie is mogelijk verloren gegaan bij het faillissement.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Failliet modemerk Supertrash krijgt doorstart(je)

19/04/2018

Supertrash, het failliete modemerk van de Nederlandse tv-personality Olcay Gülsen, krijgt dan toch een doorstart - zij het heel voorzichtig.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.