Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen | RetailDetail

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen
Shutterstock

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Weinig informatie

De facturen zijn uitgestuurd door Vesting Finance, een Gents incassobureau dat opdracht heeft gekregen van de curator van het failliete Neckermann om de facturen te innen.

 

"Wij zijn gemandateerd door de om te kijken of er nog openstaande vorderingen zijn, zowel recente als oudere", vertelt een verantwoordelijke van Vesting Finance aan de VRT. "De enige informatie die wij kunnen geven aan de mensen, is de informatie die wij hebben gekregen van de curatoren."

 

Vaak gaat het in de facturen over een minnelijke schikking voor een openstaand bedrag bij Neckermann, maar de informatie die de klanten krijgen is schaars. De curatoren zelf hebben momenteel nog geen reactie gegeven.

 

Klanten die een factuur hebben ontvangen worden aangeraden om ze niet te betalen en de invordering te betwisten bij Vesting Finance. Facturen die ouder zijn dan tien jaar zijn daarnaast verjaard en bovendien moeten de factuur meer informatie bevatten dan nu het geval is. Die informatie is mogelijk verloren gegaan bij het faillissement.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop

02/07/2018

Sportwebwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Al sinds begin dit jaar kwamen veel klachten binnen over te late en slechte leveringen, en nu zouden ook verschillende leveranciers de samenwerking hebben stopgezet.

Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us?

02/07/2018

Het doek is finaal gevallen over Toys "R" Us in de Verenigde Staten: alle winkels zijn er dicht en 30.000 medewerkers staan op straat. Toch hoopt de beroemde speelgoedketen nog op een toekomst.

Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard

26/06/2018

De Nederlandse modeketen Men At Work is failliet: het uitstel van betaling dat de multimerkenretailer kreeg, is al na amper twee dagen omgezet in een faillissement. 425 mensen verliezen hun baan, over het lot van de Belgische winkels is nog niets geweten.

Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.