Facebook lanceert eigen online marktplaats

Facebook lanceert eigen online marktplaats

Facebook lanceert eigen online marktplaats

Facebook heeft ‘Marketplace’ gelanceerd, een plek waar gebruikers spullen kunnen kopen of verkopen. De dienst wordt gelanceerd omdat de voorbije jaren het aantal Facebookgroepen waarin producten worden verkocht sterk is gestegen.

 

Beperkt aantal landen

“We vergemakkelijken de verbinding tussen koper en verkoper, en daarna kunnen ze de transactie zelf volledig uitwerken”, zegt Facebook. De nieuwe toevoeging is dus vergelijkbaar met andere online marktplaatsen waar tweedehands spullen worden verkocht. Facebook zegt de dienst toe te voegen, omdat er momenteel maandelijks al 450 miljoen gebruikers zijn die producten kopen of verkopen via groepen.

 

Om gebruik te maken van Marketplace moet de gebruiker gewoon op het winkelicoontje duwen in de app, waarna hij alle aanbiedingen in zijn buurt te zien krijgt. Daar kan dan gezocht worden op bepaalde producten. Het aanbod kan ook uitgebreid worden met dat uit andere steden.

 

Om een product te verkopen moeten enkel een aantal foto’s genomen worden en een paar gegevens worden ingevuld. Voorlopig is Marketplace wel enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.