Financieel directeur bol.com neemt afscheid

Financieel directeur bol.com neemt afscheid

Marijn de Wit, financieel directeur bij bol.com, heeft besloten om het bedrijf te verlaten. Hij was al sinds 2009 als directielid verantwoordelijk voor de afdeling Finance & Support, maar zal in maart 2016 afzwaaien.

Nog geen opvolger

De Wit gaat na zijn functie bij bol.com aan de slag bij Stage Entertainment, als Chief Financial Officer. Voorlopig is er nog geen opvolger aangeduid. Bol.com verwacht binnen enkele maanden een nieuwe financieel directeur aan te wijzen.


"Ik ben dankbaar en trots dat ik in een belangrijke levensfase van bol.com mee richting heb kunnen geven aan deze unieke organisatie. Daarnaast heb ik het als een enorm voorrecht ervaren om iedere dag weer samen te werken met getalenteerde en prettige collega's. In 2015 verbrak bol.com opnieuw record na record en ook voor de toekomst verwacht ik een continue groei. Nu bol.com stabieler is dan ooit en de afdeling Finance & Support een stevig fundament vormt voor het bedrijf is voor mij het moment aangebroken om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière", zegt De Wit over zijn vertrek.


"Marijn heeft veel betekend voor bol.com en daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. Het succes van bol.com wordt natuurlijk in de eerste plaats iedere dag opnieuw bepaald door onze inmiddels zes miljoen klanten. Maar bij een bedrijf dat zo snel groeit en aan zo veel verbeteringen en innovaties parallel werkt, is ook een scherpe bewaking en ontwikkeling van de financiële en organisatorische basis een cruciale voorwaarde voor succes", zegt Daniel Ropers, algemeen directeur bij bol.com.

Tags: