Flipboard maakt kopen rechtstreeks uit magazine mogelijk | RetailDetail

Flipboard maakt kopen rechtstreeks uit magazine mogelijk

Flipboard maakt kopen rechtstreeks uit magazine mogelijk

Flipboard heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn magazines, waarmee het mogelijk wordt om producten rechtstreeks aan te kopen vanuit een magazine. Gebruikers kunnen eenvoudig webwinkels toevoegen aan hun magazines en zo eigenlijk hun eigen catalogus creëren als ze dat willen.

Vrijwel elke webwinkel

"Met de Flip It-bookmarklet kun je producten van vrijwel elke webwinkel toevoegen aan je eigen magazine. Wanneer ze in zo'n magazine staan, zullen bij de meeste producten een prijs komen te staan, waardoor lezers gelijk doorhebben dat dit een shopbaar item is. Je lezers kunnen dan met een simpele klik het product in de oorspronkelijke webwinkel bestellen. Je kunt producten combineren met tekst, foto's, video's en audio, zodat je een catalogus kunt maken waarin je een verhaal te vertellen hebt", aldus Flipboard.

 

Flipboard heeft ook al een aantal partners die via een eigen magazine hun producten op het platform aanbieden. Onder andere eBay, Fab en Banana Republic maken al van die optie gebruik. Voorlopig verdient Flipboard nog niets met aan de verkoop van artikelen via hun magazines, maar daar kan in de toekomst nog verandering in komen. Voorlopig hopen ze vooral dat de advertentie-inkomsten zullen stijgen dankzij de nieuwe functie.

 

Met Flipboard kan een gebruiker via de app zelf magazines samenstellen met artikels die hij elders op het internet heeft gevonden, om dat dan nadien opnieuw te delen met de andere gebruikers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.