Flipboard maakt kopen rechtstreeks uit magazine mogelijk

Flipboard maakt kopen rechtstreeks uit magazine mogelijk

Flipboard heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn magazines, waarmee het mogelijk wordt om producten rechtstreeks aan te kopen vanuit een magazine. Gebruikers kunnen eenvoudig webwinkels toevoegen aan hun magazines en zo eigenlijk hun eigen catalogus creëren als ze dat willen.

Vrijwel elke webwinkel

"Met de Flip It-bookmarklet kun je producten van vrijwel elke webwinkel toevoegen aan je eigen magazine. Wanneer ze in zo'n magazine staan, zullen bij de meeste producten een prijs komen te staan, waardoor lezers gelijk doorhebben dat dit een shopbaar item is. Je lezers kunnen dan met een simpele klik het product in de oorspronkelijke webwinkel bestellen. Je kunt producten combineren met tekst, foto's, video's en audio, zodat je een catalogus kunt maken waarin je een verhaal te vertellen hebt", aldus Flipboard.

 

Flipboard heeft ook al een aantal partners die via een eigen magazine hun producten op het platform aanbieden. Onder andere eBay, Fab en Banana Republic maken al van die optie gebruik. Voorlopig verdient Flipboard nog niets met aan de verkoop van artikelen via hun magazines, maar daar kan in de toekomst nog verandering in komen. Voorlopig hopen ze vooral dat de advertentie-inkomsten zullen stijgen dankzij de nieuwe functie.

 

Met Flipboard kan een gebruiker via de app zelf magazines samenstellen met artikels die hij elders op het internet heeft gevonden, om dat dan nadien opnieuw te delen met de andere gebruikers.

Tags: