FonQ opent webshop voor Oostenrijk

FonQ opent webshop voor Oostenrijk

Online retailer fonQ heeft een Oostenrijkse versie van zijn webshop geopend. Het Alpenland is het vijfde land dat zijn eigen fonQ-webwinkel krijgt, na Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Ook andere markten op het oog

De Oostenrijkse webshop levert bestellingen boven 50 euro gratis aan huis. Omdat die van Nederland moeten komen is er wel een levertermijn van drie tot vijf werkdagen. Toen fonQ in 2012 besloot om de landsgrenzen over te steken, koos het voor uitbreiding naar België en Duitsland. Toen liet het al uitschijnen dat ook het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië mogelijke groeigebieden waren, maar Oostenrijk is dus voorgestoken.

 

Vorige maand maakte fonQ nog bekend dat het in Nederland op zondag bestellingen aan huis gaat leveren. Elke bestelling die voor middernacht is geplaatst zal zo de volgende dag geleverd worden.

 

FonQ zag in 2014 zijn omzet met 35 procent groeien naar 49 miljoen euro. Dat schreef het onder andere toe aan de groei van naambekendheid, dankzij de tv-campagne die het vorig jaar voerde. FonQ levert in totaal in acht Europese landen: in de landen waar het bedrijf geen eigen webshop heeft, werkt het samen met Amazon.

Tags: