FonQ.nl aanvaardt betalingen met bitcoins | RetailDetail

FonQ.nl aanvaardt betalingen met bitcoins

FonQ.nl aanvaardt betalingen met bitcoins

Fonq.nl laat zijn klanten nu ook betalen met bitcoins. Het webwarenhuis volgt daarmee het voorbeeld van Thuisbezorgd.nl en DeOnlineDrogist, die de mogelijkheid al twee jaar aanbieden.

Thuisbezorgd nam het initiatief

Thuisbezorgd.nl startte in november 2013 met het afrekenen in bitcoins. De eten-bestelsite zag het als een alternatief voor de populaire online betaalmogelijkeid iDEAL. Bovendien was er een historisch kantje aan: de allereerste transactie wereldwijd die met de elektronische munt werd betaald, was immers de aankoop van een pizza.

 

DeOnlineDrogist volgde vrij snel. Die distributeur zag er ook een mogelijkheid in om zijn klanten discreet te laten betalen, wat een remming bij consumenten om online te bestellen kon wegnemen.

 

Nu springt ook het woonwarenhuis fonQ.nl op de bitcoin-kar. Het gaat voortaan de elektronische munt aanvaarden als betaalmogelijkheid naast de kredietkaarten van Mastercard, Visa en American Express, de online betaalsystemen iDEAL en PayPal en de mogelijkheden om achteraf te betalen bij levering. Voor de afwikkeling van de betalingen met bitcoin werkt fonQ samen met BitPay.

 

Kijken naar andere RFS-bedrijven

Met fonQ haalt de bitcoin-gemeenschap een grote vis binnen. De keten was vorig jaar goed voor een omzet van 49 miljoen euro. In het eerste semester van 2015 stegen de verkopen bovendien met 25 procent.

 

Het wordt nu uitkijken of RFS Holding, de eigenaar van fonQ, de betaalmanier ook gaat toepassen bij zijn andere online dochters, Wehkamp en Create2Fit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.