FonQ.nl aanvaardt betalingen met bitcoins

FonQ.nl aanvaardt betalingen met bitcoins

Fonq.nl laat zijn klanten nu ook betalen met bitcoins. Het webwarenhuis volgt daarmee het voorbeeld van Thuisbezorgd.nl en DeOnlineDrogist, die de mogelijkheid al twee jaar aanbieden.

Thuisbezorgd nam het initiatief

Thuisbezorgd.nl startte in november 2013 met het afrekenen in bitcoins. De eten-bestelsite zag het als een alternatief voor de populaire online betaalmogelijkeid iDEAL. Bovendien was er een historisch kantje aan: de allereerste transactie wereldwijd die met de elektronische munt werd betaald, was immers de aankoop van een pizza.

 

DeOnlineDrogist volgde vrij snel. Die distributeur zag er ook een mogelijkheid in om zijn klanten discreet te laten betalen, wat een remming bij consumenten om online te bestellen kon wegnemen.

 

Nu springt ook het woonwarenhuis fonQ.nl op de bitcoin-kar. Het gaat voortaan de elektronische munt aanvaarden als betaalmogelijkheid naast de kredietkaarten van Mastercard, Visa en American Express, de online betaalsystemen iDEAL en PayPal en de mogelijkheden om achteraf te betalen bij levering. Voor de afwikkeling van de betalingen met bitcoin werkt fonQ samen met BitPay.

 

Kijken naar andere RFS-bedrijven

Met fonQ haalt de bitcoin-gemeenschap een grote vis binnen. De keten was vorig jaar goed voor een omzet van 49 miljoen euro. In het eerste semester van 2015 stegen de verkopen bovendien met 25 procent.

 

Het wordt nu uitkijken of RFS Holding, de eigenaar van fonQ, de betaalmanier ook gaat toepassen bij zijn andere online dochters, Wehkamp en Create2Fit.

Tags: