Fonq.nl neemt Direct Design over

Fonq.nl neemt Direct Design over

Fonq.nl, een onderdeel van RFS Holland Holding, heeft de designwebwinkel Direct Design overgenomen. Daardoor krijgt het webwarenhuis er in één klap vijftienduizend nieuwe artikelen bij.

"Strategische zet"

Fonq.nl zegt met de overname zijn positie in de online woonbranche te willen versterken. Momenteel verkoopt Fonq al verschillende designmerken en het assortiment zal nu uitgebreid worden met dat van Direct Design. Die website zal na een tijdje helemaal verdwijnen.

 

"De overname van Direct Design is een strategische zet", zegt CEO Patrick Kerssemakers aan Twinkle. "Door het toevoegen van meer designmerken aan ons huidige assortiment kunnen wij nu ook de consument bedienen die op zoek is naar een breed aanbod exclusieve en kwalitatieve designmeubelen."

 

Fonq.nl zei eerder al dat de mogelijkheid bestond dat het andere webshops zou overnemen om het assortiment uit te breiden. "Webwinkels die zich richten op een niche met veel productkennis zijn bijzonder waardevol, maar missen vaak slagkracht om te groeien. Ik sluit niet uit dat dit niet de laatste overname is op dit vlak", had Kerssemakers daarover te vertellen.

 

Fonq.nl realiseerde vorig jaar een omzet van 37 miljoen euro. Dat was een stijging van 37 procent ten opzichte van 2012.

Tags: