Fonq.nl neemt Direct Design over | RetailDetail

Fonq.nl neemt Direct Design over

Fonq.nl neemt Direct Design over

Fonq.nl, een onderdeel van RFS Holland Holding, heeft de designwebwinkel Direct Design overgenomen. Daardoor krijgt het webwarenhuis er in één klap vijftienduizend nieuwe artikelen bij.

"Strategische zet"

Fonq.nl zegt met de overname zijn positie in de online woonbranche te willen versterken. Momenteel verkoopt Fonq al verschillende designmerken en het assortiment zal nu uitgebreid worden met dat van Direct Design. Die website zal na een tijdje helemaal verdwijnen.

 

"De overname van Direct Design is een strategische zet", zegt CEO Patrick Kerssemakers aan Twinkle. "Door het toevoegen van meer designmerken aan ons huidige assortiment kunnen wij nu ook de consument bedienen die op zoek is naar een breed aanbod exclusieve en kwalitatieve designmeubelen."

 

Fonq.nl zei eerder al dat de mogelijkheid bestond dat het andere webshops zou overnemen om het assortiment uit te breiden. "Webwinkels die zich richten op een niche met veel productkennis zijn bijzonder waardevol, maar missen vaak slagkracht om te groeien. Ik sluit niet uit dat dit niet de laatste overname is op dit vlak", had Kerssemakers daarover te vertellen.

 

Fonq.nl realiseerde vorig jaar een omzet van 37 miljoen euro. Dat was een stijging van 37 procent ten opzichte van 2012.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.