Fonq.nl ziet omzet in 2013 fors groeien | RetailDetail

Fonq.nl ziet omzet in 2013 fors groeien

Fonq.nl ziet omzet in 2013 fors groeien

Online warenhuis Fonq.nl kende in 2013 een omzetstijging van bijna veertig procent ten opzichte van 2012. De totale omzet komt nu uit op 37 miljoen euro.

Enkele jaren op rij flinke stijging

Sinds 2010 is de omzet van Fonq.nl jaarlijks met enkele tientallen procenten gestegen. Toen was de omzet nog 15 miljoen euro, een jaar later was dat al 20 miljoen euro en in 2012 strandde Fonq op 27 miljoen euro omzet. Nu is er dus weer sprake van een stijging van 37 procent, wat de omzet op 37 miljoen euro brengt.


De stijging is er vooral dankzij mobiele apparaten: in december van 2013 bezochten 35 procent meer bezoekers de website via tablets dan in dezelfde maand een jaar eerder; bij smartphones was die stijging zelfs 85 procent. De totale verkoop via tablets steeg in 2013 met 26 procent en via smartphones was er een stijging van 11,5 procent.

 

Daarnaast steeg ook de algemene conversie van bezoekers op de site: in november 2013 was er een stijging van 17 procent waarneembaar, in december was de conversie zelfs 20 procent hoger dan in 2012.

 

Binnen Fonq.nl wordt nu ook gehint naar mogelijke overnames van andere webwinkels, om het assortiment van het online warenhuis nog verder uit te breiden. "Voor een dergelijke uitbreiding van het huidige assortiment behoren overnames van bestaande webshops die leidend zijn in bijzondere productgroepen tot de mogelijkheden", zegt CEO Patrick Kerssemakers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.