Forse winststijging voor Amazon | RetailDetail

Forse winststijging voor Amazon

Forse winststijging voor Amazon
Shutterstock

Amazon heeft er een bijzonder productief eerste kwartaal opzitten: ondanks grote investeringen slaagde het er in om de winst met 40% op te voeren, terwijl ook de omzet er weer met een kwart op vooruit ging.

Investeren in internationale markten

De omzet van Amazon klokte in het eerste kwartaal af op 35,7 miljard dollar (33 miljard euro), 23% hoger dan een jaar eerder. Ook de winst ging fors de hoogte in en kwam uit op 724 miljoen dollar (665 miljoen euro). Het is ondertussen al het achtste kwartaal op rij dat het Amerikaanse e-commercebedrijf winst weet te maken.

 

Eén van de belangrijkste groeifactoren voor Amazon blijft de cloudafdeling Amazon Web Services, die er met 43% op vooruit ging. Daarnaast groeide in de Verenigde Staten het aantal Prime-abonnees met 36% naar tachtig miljoen leden.

 

Ondertussen blijft Amazon wel fors investeren: in het eerste kwartaal stegen de kosten bij het bedrijf dan ook met 24% naar 34,7 miljard dollar (32 miljard euro). Daarbij wordt vooral werk gemaakt van de internationale markten, zoals India. Bij de internationale activiteiten was er dan ook sprake van een groter verlies. Toch lijkt die strategie zijn vruchten af te werpen, want in India is Amazon volgens CEO Jeff Bezos de meest bezochte en snelst groeiende marktplaats.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?

Hudson’s Bay verliest omzet in Europa

06/06/2018

Het Canadese HBC, moederbedrijf van warenhuisketens Hudson’s Bay, Saks OFF 5TH en Galeria Inno, heeft het vooral in Europa moeilijk. Uit de zopas gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat de verliezen flink oplopen.

HelloFresh nu ook naar Ahold Delhaize USA

06/06/2018

De maaltijdboxen van HelloFresh zijn nu ook in de Amerikaanse supermarkten van Ahold Delhaize te koop. Met maaltijdkits voor individuele gerechten denkt HelloFresh retailers nieuw leven in te blazen. 

Starbucks-topman neemt afscheid

05/06/2018

Howard Schultz, de man die Starbucks groot maakte, verlaat eind deze maand het bedrijf dat zich momenteel in woelig vaarwater bevindt. Het bericht is in de Verenigde Staten aanleiding voor geruchten over politieke ambities.