FreshCotton start test met gratis same day delivery | RetailDetail

FreshCotton start test met gratis same day delivery

FreshCotton start test met gratis same day delivery

De online moderetailer FreshCotton is in vier steden gestart met een test rond 'same day delivery'. De optie zal in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht voortaan standaard worden aangeboden.

Zelfde prijs als standaard verzending

Voorlopig is het niet duidelijk of de service ook na de maand december zal verdergezet worden en of ze in de toekomst ook beschikbaar zal zijn in andere steden in Nederland. Om een pakje nog dezelfde dag in de bus te krijgen, moeten bestellingen voor 14 uur geplaatst worden.


De 'same day delivery' is wel niet gratis, maar er wordt niets extra aangerekend ten opzichte van de gewone verzending. Klanten zullen voor beide opties dus 6,50 euro moeten betalen voor de verzending van een pakketje. De dienst is bovendien enkel beschikbaar op werkdagen.

 
Klanten kunnen via WhatsApp ook afspreken met de koerier over het mogelijke levermoment. Zo is de kans kleiner dat er niemand thuis is wanneer de koerier voor de deur staat. Voor de dienst werkt FreshCotton samen met de Nederlandse start-up Red je Pakketje.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.