FreshCotton start test met gratis same day delivery | RetailDetail

FreshCotton start test met gratis same day delivery

FreshCotton start test met gratis same day delivery

De online moderetailer FreshCotton is in vier steden gestart met een test rond 'same day delivery'. De optie zal in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht voortaan standaard worden aangeboden.

Zelfde prijs als standaard verzending

Voorlopig is het niet duidelijk of de service ook na de maand december zal verdergezet worden en of ze in de toekomst ook beschikbaar zal zijn in andere steden in Nederland. Om een pakje nog dezelfde dag in de bus te krijgen, moeten bestellingen voor 14 uur geplaatst worden.


De 'same day delivery' is wel niet gratis, maar er wordt niets extra aangerekend ten opzichte van de gewone verzending. Klanten zullen voor beide opties dus 6,50 euro moeten betalen voor de verzending van een pakketje. De dienst is bovendien enkel beschikbaar op werkdagen.

 
Klanten kunnen via WhatsApp ook afspreken met de koerier over het mogelijke levermoment. Zo is de kans kleiner dat er niemand thuis is wanneer de koerier voor de deur staat. Voor de dienst werkt FreshCotton samen met de Nederlandse start-up Red je Pakketje.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.