Fysieke versie Koopplein.nl in Harlingen

Fysieke versie Koopplein.nl in Harlingen

In Harlingen heeft een licentiehouder van Koopplein.nl een fysieke versie van de online marktplaats geopend. De Kooppleinwinkel is voorlopig de enige winkel van het concept, al staat een landelijke uitrol niet veraf.

Eerst test voor lokale marktplaats

Koopplein.nl is een marktplaats die op zeer lokale basis werkt. Elke gemeente kan zijn eigen koopplein oprichten, waar inwoners spullen kunnen kopen en verkopen. Ondernemer Stephan Gaasbeek is licentiehouder van Koopplein.nl en exploiteert al enkele Kooppleinen. Omdat hij zo overtuigd is van het concept heeft hij nu besloten om ook een fysieke winkel te openen.

 

Gaasbeek koopt en verkoopt zelf goederen in de winkel en laat particulieren en bedrijven uit de omgeving er ook spullen verkopen. "Net als bij onze inbrengwinkel in Makkum werken we volgens een drop-off systeem, waarbij mensen hier hun goederen achterlaten en wij verder alles regelen. De verdeling is dan 70 procent van de verkoopopbrengst voor de eigenaar en 30 procent voor ons", zegt Gaasbeek aan Twinkle.

 

Koopplein.nl ondersteunt de actie van Gaasbeek en ziet de winkel als een eerste test voor een landelijke uitrol van Kooppleinwinkels. "Net als bij het online concept moet ook de realisatie van fysieke winkels concepttechnisch worden uitgewerkt voor landelijke uitrol. Uniciteit, uniformiteit en synergievoordelen zijn enkele belangrijke factoren waarmee wij rekening moeten houden om als formule een toegevoegde waarde te kunnen leveren", zegt algemeen directeur Kees-Jaap van der Kooi.

Tags: