Google werkt aan concurrent voor Amazon Echo

Google werkt aan concurrent voor Amazon Echo
Amazon Echo

Volgens enkele bronnen zou Google werk maken van een concurrent voor Amazon Echo. Dat toestel is een speaker, die door middel van 'voice control' gebruikers de mogelijkheid geeft allerhande taken uit te voeren, zoals online zoekopdrachten.

 

Belangrijke data verzamelen

Voorlopig heeft het toestel van Google nog geen naam, maar intern wordt er naar verwezen met de codenaam Chirp. Amazon heeft ondertussen al 3 miljoen stuks van de Amazon Echo weten te verkopen en het verzamelt zo een boel belangrijke data van de gebruikers.

 

Dat soort informatie is voor Google altijd al een soort heilige graal geweest en dus is het niet verrassend dat het zijn zoekmachine en andere services een nog prominentere plek wil geven in de huiskamer van de consument.

 

Volgens velen beschikt Google momenteel al over één van de betere ‘voice assistants’ op de Android-smartphones. Die zal nu dus mogelijk de sprong maken naar de huiskamer. De Google Chirp moet waarschijnlijk ergens dit jaar nog gelanceerd worden en wordt mogelijk al voorgesteld tijdens de I/O developer conference deze week.

Tags: