Google wil betalingen nog eenvoudiger maken

Google wil betalingen nog eenvoudiger maken

Technologiereus Google is bezig met tests rond digitale portefeuilles die het voor consumenten nog eenvoudiger moeten maken om aan de kassa te betalen. Binnen het nieuwe systeem moet alles handenvrij kunnen gebeuren.

 

Gezichtsherkenning

Google wil er voor zorgen dat klanten hun smartphone niet meer uit hun zak moeten halen om een betaling te doen. Daarbij moet alles eerder gebeuren door middel van gezichtsherkenning. De nieuwe app Hands Free wordt momenteel al getest bij een klein aantal gebruikers en retailers in Silicon Valley.

 

De app maakt gebruik van Bluetooth en Wifi om na te gaan wanneer de smartphone van iemand in de buurt is van een locatie waar hij via Hands Free kan betalen. Het enige dat de kassier dan nodig heeft zijn de initialen van de klant, waarna deze - door middel van de foto die aan de account van de klant is gekoppeld - kan nagaan of het over dezelfde persoon gaat.

 

In bepaalde winkels wil Google zelfs camera’s installeren, die al op voorhand kunnen registreren of smartphone en klant bij elkaar horen, waardoor betalingen nog sneller kunnen gaan.