Google wil betalingen nog eenvoudiger maken | RetailDetail

Google wil betalingen nog eenvoudiger maken

Google wil betalingen nog eenvoudiger maken

Technologiereus Google is bezig met tests rond digitale portefeuilles die het voor consumenten nog eenvoudiger moeten maken om aan de kassa te betalen. Binnen het nieuwe systeem moet alles handenvrij kunnen gebeuren.

 

Gezichtsherkenning

Google wil er voor zorgen dat klanten hun smartphone niet meer uit hun zak moeten halen om een betaling te doen. Daarbij moet alles eerder gebeuren door middel van gezichtsherkenning. De nieuwe app Hands Free wordt momenteel al getest bij een klein aantal gebruikers en retailers in Silicon Valley.

 

De app maakt gebruik van Bluetooth en Wifi om na te gaan wanneer de smartphone van iemand in de buurt is van een locatie waar hij via Hands Free kan betalen. Het enige dat de kassier dan nodig heeft zijn de initialen van de klant, waarna deze - door middel van de foto die aan de account van de klant is gekoppeld - kan nagaan of het over dezelfde persoon gaat.

 

In bepaalde winkels wil Google zelfs camera’s installeren, die al op voorhand kunnen registreren of smartphone en klant bij elkaar horen, waardoor betalingen nog sneller kunnen gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.