Gratis retourneren bij Asos in Nederland | RetailDetail

Gratis retourneren bij Asos in Nederland

Gratis retourneren bij Asos in Nederland

De Britse online retailer Asos maakt het voor Nederlandse consumenten mogelijk om hun bestellingen gratis te retourneren. Voorlopig gaat het wel nog om een proefperiode.

Samenwerking met PostNL en Kiala

"Nederland is een belangrijke markt voor ons en onze klanten hebben ons verteld hoe belangrijk gratis retourneren is in het ontwikkelen van Asos tot een fijne plek om te winkelen. We willen de grootste keus en beste modebelevenis in Nederland aanbieden en dit is weer een stap in die richting", zegt regiomanager Natasja Giezen-Smith aan FashionUnited.

 

Voor het retourneren van de aankopen werkt Asos samen met PostNL en UPS Kiala. Klanten kunnen zo op duizenden locaties in Nederland hun pakketjes afleveren om gratis terug naar Asos te versturen. Vorige maand kwam Asos ook al op de proppen met next day delivery voor Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.