GroenRijk verkoopt topartikelen ook online | RetailDetail

GroenRijk verkoopt topartikelen ook online

GroenRijk verkoopt topartikelen ook online

Tuincentrumketen GroenRijk heeft onlangs voor de tweede keer een webshop gelanceerd. Voorlopig verkoopt het via de online winkel enkel topartikelen, om te peilen hoe hard het online segment in de toekomst moet groeien.

"Te hoog gegrepen"

GroenRijk opende in 2011 een eerste webshop, maar die werd al snel terug offline gehaald. "De online winkel was toen te hoog gegrepen voor ons", zegt Edwin Welleman van GroenRijk tegen Twinkle. "Het was voor ons organisatorisch niet haalbaar om alle online bestelde producten aan klanten te kunnen leveren. Nu hebben we dit achter de schermen anders geregeld, door eenvoudig te starten met een klein assortiment."

 

Daarom werd er gekozen om momenteel enkel topartikelen te verkopen, die bij alle vijftig franchisenemers van GroenRijk in het gamma zitten. Op basis van de reacties van de consument zal er dan bepaald worden in welke mate er meer producten online verkocht zullen worden.

 

Online voorsprong op grootste concurrent

Klanten die een product online bestellen, kunnen dat na de middag de volgende dag komen ophalen bij een lokaal filiaal. Franchisenemers kunnen er ook voor kiezen om bestellingen te bezorgen. "Het hangt per vestiging af of deze bezorgoptie er is. We willen namelijk niet landelijk gaan bezorgen, maar willen de afhandeling van bestellingen lokaal houden."

 

De marktleider in tuinartikelen en tevens de grote concurrent van GroenRijk, Intratuin, heeft momenteel geen online winkel meer. In 2012 sloot die keten tijdelijk zijn webshop, om het logistieke proces te verbeteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.