Hackers aan de haal met kredietkaartgegevens Magento-shops | RetailDetail

Hackers aan de haal met kredietkaartgegevens Magento-shops

Hackers aan de haal met kredietkaartgegevens Magento-shops

De voorbije zes maanden hebben hackers toegang gehad tot de kredietkaartgegevens van alle Magento-webwinkels. Het gaat daarbij om ongeveer 3.500 webwinkels wereldwijd, waarvan 88 Nederlandse winkels.

Hack mogelijk ook bij andere webshops

De hackers zouden daarbij al op browserniveau aan de gegevens van de klant zijn geraakt. Ze haalden de data dus niet van de servers, maar gingen er onmiddellijk mee aan de haal wanneer ze werden ingegeven door de klant. Omdat de hackers dat systeem gebruikten, duurde het lang vooraleer het probleem werd ontdekt.


De code die werd gebruikt, is volgens het Nederlandse hostingbedrijf echter niet specifiek gericht op Magento en zou dus ook op andere e-commercesystemen kunnen worden toegepast. Het is dus mogelijk dat ook andere webshops slachtoffer zijn geworden van de hackers.


Webshops kunnen via MageReport.com, dat door Byte werd opgezet, zelf testen of hun website misbruikt kan worden door het systeem. Byte waarschuwde eerder al voor problemen met het platform van Magento. Het ontdekte toen meer dan twintig lekken in de software, waarna Magento verschillende patches uitstuurde, die door de ondernemers zelf konden worden geïnstalleerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.