Hackers aan de haal met kredietkaartgegevens Magento-shops | RetailDetail

Hackers aan de haal met kredietkaartgegevens Magento-shops

Hackers aan de haal met kredietkaartgegevens Magento-shops

De voorbije zes maanden hebben hackers toegang gehad tot de kredietkaartgegevens van alle Magento-webwinkels. Het gaat daarbij om ongeveer 3.500 webwinkels wereldwijd, waarvan 88 Nederlandse winkels.

Hack mogelijk ook bij andere webshops

De hackers zouden daarbij al op browserniveau aan de gegevens van de klant zijn geraakt. Ze haalden de data dus niet van de servers, maar gingen er onmiddellijk mee aan de haal wanneer ze werden ingegeven door de klant. Omdat de hackers dat systeem gebruikten, duurde het lang vooraleer het probleem werd ontdekt.


De code die werd gebruikt, is volgens het Nederlandse hostingbedrijf echter niet specifiek gericht op Magento en zou dus ook op andere e-commercesystemen kunnen worden toegepast. Het is dus mogelijk dat ook andere webshops slachtoffer zijn geworden van de hackers.


Webshops kunnen via MageReport.com, dat door Byte werd opgezet, zelf testen of hun website misbruikt kan worden door het systeem. Byte waarschuwde eerder al voor problemen met het platform van Magento. Het ontdekte toen meer dan twintig lekken in de software, waarna Magento verschillende patches uitstuurde, die door de ondernemers zelf konden worden geïnstalleerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.