HAL nieuwe aandeelhouder van Coolblue

HAL nieuwe aandeelhouder van Coolblue

De Nederlandse online retailer Coolblue heeft investeringsmaatschappij HAL verwelkomd als de vierde aandeelhouder. Die krijgt onmiddellijk een belang van 20 procent in handen bij de webretailer.

Europese expansie en beursgang

Pieter Zwart, directeur bij Coolblue, ging op zoek naar een vierde aandeelhouder, omdat de twee andere oprichters hebben besloten om operationeel een stapje terug te zetten. Zwart ziet in HAL een ideale partner om verder te groeien in Europa en om uiteindelijk Coolblue naar de beurs te brengen.

 

HAL Holding is al een bekende naam in Nederland als investeerder. Zo is het onder andere de eigenaar van de FD Media Groep en optiekketen Grandvision.

 

"We zijn de laatste jaren heel hard gegroeid, en zijn op veel terreinen veel professioneler geworden. Maar op het gebied van governance en toezicht kunnen we nog wel wat stappen zetten. Daarnaast kan HAL meedenken over vervolgstappen, bijvoorbeeld uitbreiding Europa in”, zegt Pieter Zwart.

 

Coolblue werd in 1999 opgericht door Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. Zij bleven tot nu toe ook de enige aandeelhouders. Hoeveel HAL neertelt voor zijn aandeel in Coolblue werd door geen van beide partijen bekend gemaakt.