Helft bezoekers Marktplaats via mobiel

Helft bezoekers Marktplaats via mobiel

Meer dan de helft van de consumenten bezoeken Marktplaats via een mobiel toestel. Verwacht wordt dat dit percentage volgend jaar is gestegen naar 80 procent.

Wegnemen van drempels

"Vorig jaar hadden we 25 procent meer bezoek, dat heeft alles te maken met het wegnemen van drempels. Met behulp van je smartphone staat een advertentie inclusief foto's binnen 20 seconden live," vertelt directeur Olivier van Duijn aan NUzakelijk.nl ter ere van het 15-jarig bestaan van de site.

 

Tweedehands is eerste keus geworden, zegt Van Duijn: “Mensen gaan steeds bewuster consumeren. Je schaamt je er niet meer voor, maar je bent er trots op. We vinden het normaal om spullen te hergebruiken."

 

MKB grote inkomensbron

Ondernemers zijn niettemin de grootste inkomensbron voor Marktplaats: iedere dag vinden er 30.000 transacties plaats tussen bedrijven en consumenten. "We verdienen maar amper aan de banners van particulieren, maar vooral aan retailers uit het MKB. Zij halen op hun beurt inmiddels zo'n 6 tot 11 procent van hun totale omzet uit Marktplaats. Vakmensen verdienen via het platform gemiddeld bijna 600 euro per opdracht", aldus Van Duijn.

 

De online retailer kijkt daarnaast ook naar de mogelijkheden van 'wearables', zoals smartwatches en Google Glass. Want dat Marktplaats profiteert van nieuwe technologieën, staat volgens Van Duijn buiten kijf: "de boost van mobiel is daar een bewijs van."

Tags: