Helft bezoekers Marktplaats via mobiel | RetailDetail

Helft bezoekers Marktplaats via mobiel

Helft bezoekers Marktplaats via mobiel

Meer dan de helft van de consumenten bezoeken Marktplaats via een mobiel toestel. Verwacht wordt dat dit percentage volgend jaar is gestegen naar 80 procent.

Wegnemen van drempels

"Vorig jaar hadden we 25 procent meer bezoek, dat heeft alles te maken met het wegnemen van drempels. Met behulp van je smartphone staat een advertentie inclusief foto's binnen 20 seconden live," vertelt directeur Olivier van Duijn aan NUzakelijk.nl ter ere van het 15-jarig bestaan van de site.

 

Tweedehands is eerste keus geworden, zegt Van Duijn: “Mensen gaan steeds bewuster consumeren. Je schaamt je er niet meer voor, maar je bent er trots op. We vinden het normaal om spullen te hergebruiken."

 

MKB grote inkomensbron

Ondernemers zijn niettemin de grootste inkomensbron voor Marktplaats: iedere dag vinden er 30.000 transacties plaats tussen bedrijven en consumenten. "We verdienen maar amper aan de banners van particulieren, maar vooral aan retailers uit het MKB. Zij halen op hun beurt inmiddels zo'n 6 tot 11 procent van hun totale omzet uit Marktplaats. Vakmensen verdienen via het platform gemiddeld bijna 600 euro per opdracht", aldus Van Duijn.

 

De online retailer kijkt daarnaast ook naar de mogelijkheden van 'wearables', zoals smartwatches en Google Glass. Want dat Marktplaats profiteert van nieuwe technologieën, staat volgens Van Duijn buiten kijf: "de boost van mobiel is daar een bewijs van."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.