HelloFresh richting 50 miljoen euro omzet | RetailDetail

HelloFresh richting 50 miljoen euro omzet

HelloFresh richting 50 miljoen euro omzet

Boodschappendienst HelloFresh zag het aantal abonnementen sinds het einde van 2013 stijgen van 31.000 naar 81.000. Dat blijkt uit de prospectus die moederbedrijf Rocket Internet moest vrijgeven naar aanleiding van de beursgang.

Eerste keer winst

Vorig jaar haalde HelloFresh een omzet van 14,2 miljoen euro, wat een verlies van 5,2 miljoen euro betekende. Een jaar eerder was de omzet 2,3 miljoen euro en kwam het verlies neer op 6,0 miljoen euro. Afgelopen juni, toen het een kapitaalsinjectie kreeg van 50 miljoen euro, maakte HelloFresh wel al bekend dat het dit jaar winst zal maken. Nu blijkt uit de vrijgegeven cijfers dat het bedrijf goed op weg is om meer dan 50 miljoen euro omzet te halen.


HelloFresh biedt abonnementen aan waarmee klanten wekelijks een aantal maaltijden aan huis kunnen laten leveren. Ze krijgen dan de ingrediënten en het recept, zodat ze niet meer naar de winkel moeten en minder moeten nadenken over wat te eten. HelloFresh zou in de eerste zes maanden van het jaar al vier miljoen maaltijden geleverd hebben.

 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.