Hema laat klanten bestellen vanuit etalage | RetailDetail

Hema laat klanten bestellen vanuit etalage

Hema laat klanten bestellen vanuit etalage

Winkelketen Hema test deze maand interactieve etalages. Daarin kunnen klanten 24 uur per dag producten bestellen in de webshop van de warenhuisketen, door QR-codes te scannen met hun mobiele toestel.

Hema stimuleert webwinkelen tijdens drukke decembermaand

In 24 vestigingen van Hema is van 2 tot en met 31 december een feestelijke raamsticker geplakt met daarop een foto van gezellige huiselijke momenten. Vrijwel alles wat op de foto's te zien is, is in de webwinkel van Hema te krijgen.

 

Hema wil klanten op deze manier stimuleren om tijdens cadeaumaand december virtueel - en de klok rond - hun inkopen te doen. Als extra duwtje in de rug kunnen klanten onder meer 75 procent korting op hun aankoop winnen als ze gebruik maken van de QR-codes. Wel moeten klanten eerst de speciale Hema-app downloaden vooraleer ze mobiel kunnen shoppen.

 

Alleen de warenhuizen met een grote etalage waar ook buiten winkeltijden klanten langs kunnen komen, worden ingezet bij de actie. Het gaat daarbij om de vestigingen in de meeste grote steden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.