Hema laat klanten bestellen vanuit etalage | RetailDetail

Hema laat klanten bestellen vanuit etalage

Hema laat klanten bestellen vanuit etalage

Winkelketen Hema test deze maand interactieve etalages. Daarin kunnen klanten 24 uur per dag producten bestellen in de webshop van de warenhuisketen, door QR-codes te scannen met hun mobiele toestel.

Hema stimuleert webwinkelen tijdens drukke decembermaand

In 24 vestigingen van Hema is van 2 tot en met 31 december een feestelijke raamsticker geplakt met daarop een foto van gezellige huiselijke momenten. Vrijwel alles wat op de foto's te zien is, is in de webwinkel van Hema te krijgen.

 

Hema wil klanten op deze manier stimuleren om tijdens cadeaumaand december virtueel - en de klok rond - hun inkopen te doen. Als extra duwtje in de rug kunnen klanten onder meer 75 procent korting op hun aankoop winnen als ze gebruik maken van de QR-codes. Wel moeten klanten eerst de speciale Hema-app downloaden vooraleer ze mobiel kunnen shoppen.

 

Alleen de warenhuizen met een grote etalage waar ook buiten winkeltijden klanten langs kunnen komen, worden ingezet bij de actie. Het gaat daarbij om de vestigingen in de meeste grote steden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.