Hema verkoopt nu ook op abonnement | RetailDetail

Hema verkoopt nu ook op abonnement

Hema verkoopt nu ook op abonnement

Klanten van Hema zullen binnenkort een abonnement op koffie en wijn kunnen kopen in de winkel. Zo kunnen ze op voorhand aangeven hoeveel wijn of koffie ze maandelijks sowieso zullen aankopen.

Voorlopig nog in testfase

Het was Boudewijn van Nieuwenhuizen, hoofd e-commerce bij Hema, die het nieuws op Twitter wereldkundig. Momenteel zijn de abonnementen nog in een testfase en klanten kunnen ook nog niets bestellen. Ze kunnen wel aangeven dat ze op de hoogte willen gehouden worden wanneer het wel zover is.

 

Klanten kunnen bij het nemen van een abonnement vastleggen hoeveel ze elke maand van een bepaald product willen kopen. Hoe meer je koopt, hoe lager de prijs zal liggen. De abonnementen zullen na drie maanden maandelijks opzegbaar zijn.

 

Jaren geleden was het boekenclub ECI die in Nederland voor het eerst startte met 'subscription commerce' op grote schaal. Sinds kort volgen ook HelloFresh, Wijnabonnement.nl en andere bedrijven hetzelfde systeem.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.