Hema verkoopt nu ook op abonnement | RetailDetail

Hema verkoopt nu ook op abonnement

Hema verkoopt nu ook op abonnement

Klanten van Hema zullen binnenkort een abonnement op koffie en wijn kunnen kopen in de winkel. Zo kunnen ze op voorhand aangeven hoeveel wijn of koffie ze maandelijks sowieso zullen aankopen.

Voorlopig nog in testfase

Het was Boudewijn van Nieuwenhuizen, hoofd e-commerce bij Hema, die het nieuws op Twitter wereldkundig. Momenteel zijn de abonnementen nog in een testfase en klanten kunnen ook nog niets bestellen. Ze kunnen wel aangeven dat ze op de hoogte willen gehouden worden wanneer het wel zover is.

 

Klanten kunnen bij het nemen van een abonnement vastleggen hoeveel ze elke maand van een bepaald product willen kopen. Hoe meer je koopt, hoe lager de prijs zal liggen. De abonnementen zullen na drie maanden maandelijks opzegbaar zijn.

 

Jaren geleden was het boekenclub ECI die in Nederland voor het eerst startte met 'subscription commerce' op grote schaal. Sinds kort volgen ook HelloFresh, Wijnabonnement.nl en andere bedrijven hetzelfde systeem.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.