Het Nieuwe Winkelen krijgt klappen | RetailDetail

Het Nieuwe Winkelen krijgt klappen

Het Nieuwe Winkelen krijgt klappen

Verschillende Nederlandse gemeenten moeten afzien van een uitrol van Het Nieuwe Winkelen. Binnen dat project gingen de gemeenten investeren in apps en andere digitale hulpmiddelen om het winkelen in de stad te moderniseren.

Geen gratis Wi-Fi

Eerder ging Stichting Arnhem Winkelstad al failliet en ook in Den Bosch werd het digitale warenhuis geen succes. Nu besluit ook de gemeente Waalwijk om terug te keren naar het 'oude winkelen'. "Daar is op dit moment meer mee te winnen", zegt centrummanager Jan de Roon aan het Brabants Dagblad.


In Waalwijk waren er plannen om gratis Wi-Fi te hebben in de binnenstad en er zou ook een app op de markt komen. De Roon wil echter dat er meer aandacht wordt geschonken aan goede service en een "gezellig en aantrekkelijk centrum". Ook in Den Bosch en in Arnhem was er te weinig interesse of te weinig geld om de plannen door te voeren.


In 2011 was Veenendaal de pilootstad voor Het Nieuwe Winkelen en al snel volgden een reeks gemeenten hun voorbeeld. Verschillende steden hebben momenteel wel nog een gezamenlijk platform voor de handelaars in de binnenstad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.