Het Nieuwe Winkelen krijgt klappen

Het Nieuwe Winkelen krijgt klappen

Verschillende Nederlandse gemeenten moeten afzien van een uitrol van Het Nieuwe Winkelen. Binnen dat project gingen de gemeenten investeren in apps en andere digitale hulpmiddelen om het winkelen in de stad te moderniseren.

Geen gratis Wi-Fi

Eerder ging Stichting Arnhem Winkelstad al failliet en ook in Den Bosch werd het digitale warenhuis geen succes. Nu besluit ook de gemeente Waalwijk om terug te keren naar het 'oude winkelen'. "Daar is op dit moment meer mee te winnen", zegt centrummanager Jan de Roon aan het Brabants Dagblad.


In Waalwijk waren er plannen om gratis Wi-Fi te hebben in de binnenstad en er zou ook een app op de markt komen. De Roon wil echter dat er meer aandacht wordt geschonken aan goede service en een "gezellig en aantrekkelijk centrum". Ook in Den Bosch en in Arnhem was er te weinig interesse of te weinig geld om de plannen door te voeren.


In 2011 was Veenendaal de pilootstad voor Het Nieuwe Winkelen en al snel volgden een reeks gemeenten hun voorbeeld. Verschillende steden hebben momenteel wel nog een gezamenlijk platform voor de handelaars in de binnenstad.

Tags: