Hitte duwt consument naar online shoppen

Hitte duwt consument naar online shoppen

Heel wat consumenten laten het fysieke shoppen varen als de temperatuur te hoog klimt en stappen over op online winkelen: de e-commerce spreekt van miljoenen euro’s aan extra omzet.

Miljoenen extra omzet

De extreme warmte van de voorbije week heeft de consument meer online doen kopen, zegt CEO Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org aan BNR. De extra online verkopen komen bovenop de gewone aangroei van het webwinkelen. In het eerste kwartaal noteerde Thuiswinkel.org een stijging van de verkopen in de internetwinkels met 16% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

 

In totaal besteedde de Nederlandse consument tussen begin januari en eind maart 4,4 miljard euro online. 80 procent van dat bedrag ging naar producten (vooral kleding en elektronica), de overige 20 procent naar diensten als verzekeringen en reizen.

 

Die extra vooruitgang gaat ten koste van de fysieke handel. Zelfs de solden in het Belgische Antwerpen, waarbij traditioneel grote kortingen worden gegeven en die doorgaans op heel wat belangstelling uit Nederland kunnen rekenen, gingen dit jaar relatief zwak van start.

Tags: