Hoofdkantoor Bol.com verhuist | RetailDetail

Hoofdkantoor Bol.com verhuist

Hoofdkantoor Bol.com verhuist

E-tailer Bol.com gaat zijn hoofdkantoor op een andere locatie vestigen, maar het blijft wel in Utrecht. De Ahold-dochter heeft een huurovereenkomst getekend voor 18.000 m² kantoorruimte in WTC Papendorp.

Verhuis nodig voor groei

Momenteel is het hoofdkantoor van Bol.com nog gevestigd aan de Keulsekade in Utrecht, maar omdat verdere uitbreiding daar niet mogelijk is ging Bol.com op zoek naar een grotere locatie. Het kwam daarbij terecht bij WTC Papendorp, waar het twee van de zes gebouwen huurt en daarnaast ook nog zal beschikken over een vergaderruimte en een restaurant.

 

Het nieuwe pand is drie keer zo groot als het huidige gebouw van het hoofdkantoor. "De webwinkel kan in de komende jaren zonder belemmering verder groeien op deze nieuwe locatie", aldus directeur Olaf Vogelaar van JLL aan RetailNews.

 

Het pand dat door Bol.com wordt gehuurd, was het voormalige hoofdkantoor van het Franse IT-bedrijf Capgemini in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.