Hoogvliet gaat thuisbezorgen met tuktuk | RetailDetail

Hoogvliet gaat thuisbezorgen met tuktuk

Hoogvliet gaat thuisbezorgen met tuktuk

Supermarktketen Hoogvliet start in januari met een proefproject, waarbij het online bestellingen gaat thuisbezorgen. Het is voorlopig nog niet geweten in welke stad Hoogvliet zijn proefproject zal opstarten.

Elektrische tuktuk

Hoogvliet zal de boodschappen trouwens in een opvallende wagen rondbrengen, namelijk een elektrische tuktuk. Klanten die in de stad wonen waar de proef doorgaat, kunnen op het einde van hun bestelling doorgeven dat ze die graag thuis geleverd krijgen. De prijs voor de dienst is nog niet bekend.

 

De boodschappen zullen geleverd worden in een vast tijdsblok in de ochtend of de avond, afhankelijk van de keuze van de klant. Betalen kan via pin bij de bezorger die de bestelling aflevert.

 

Hoogvliet had tot voor kort altijd gezegd dat het geen plannen had om ook aan huis te gaan bezorgen, maar het is nu duidelijk teruggekomen op dat idee. Een jaar geleden is de supermarktketen ook al van start gegaan met click&collect in zijn winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.