Hoogvliet Ypenburg levert boodschappen met elektrische bus

Hoogvliet Ypenburg levert boodschappen met elektrische bus

De Hoogvliet-supermarkt in Ypenburg gaat zijn online bestellingen aan huis leveren met een klimaatneutrale bus. Die rijdt honderd procent op elektriciteit en is daarnaast volledig geluidloos.

Eerder al test met tuktuk

Het busje werd speciaal ingericht voor het vervoer van boodschappenkratten en de zogeheten 'Coole tassen'. Die tassen werden speciaal voor Hoogvliet ontwikkeld om gekoelde boodschappen te kunnen vervoeren. Leveringen aan huis kosten een vaste prijs van 4,99 euro.


Eerder dit jaar startte Hoogvliet in Voorschoten ook al met 'Hoogvliet aan Huis'. In dat bepaald gebied levert het boodschappen aan huis met een tuktuk. Ook die tuktuk is volledig elektrisch en geluidsarm.


Hoogvliet is een supermarktketen met voornamelijk filialen in Zuid- en Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. De keten, die in 1968 opgericht werd, werd vorig jaar nog verkozen tot Beste supermarkt van Nederland in de verkiezing 'ABN Amro Beste winkelketen 2014/2015'. Het bedrijf heeft ongeveer 5.000 werknemers in dienst en gaat er prat op 'Bewezen de Goedkoopste' te zijn.

Tags: