Hoogvliet Ypenburg levert boodschappen met elektrische bus | RetailDetail

Hoogvliet Ypenburg levert boodschappen met elektrische bus

Hoogvliet Ypenburg levert boodschappen met elektrische bus

De Hoogvliet-supermarkt in Ypenburg gaat zijn online bestellingen aan huis leveren met een klimaatneutrale bus. Die rijdt honderd procent op elektriciteit en is daarnaast volledig geluidloos.

Eerder al test met tuktuk

Het busje werd speciaal ingericht voor het vervoer van boodschappenkratten en de zogeheten 'Coole tassen'. Die tassen werden speciaal voor Hoogvliet ontwikkeld om gekoelde boodschappen te kunnen vervoeren. Leveringen aan huis kosten een vaste prijs van 4,99 euro.


Eerder dit jaar startte Hoogvliet in Voorschoten ook al met 'Hoogvliet aan Huis'. In dat bepaald gebied levert het boodschappen aan huis met een tuktuk. Ook die tuktuk is volledig elektrisch en geluidsarm.


Hoogvliet is een supermarktketen met voornamelijk filialen in Zuid- en Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. De keten, die in 1968 opgericht werd, werd vorig jaar nog verkozen tot Beste supermarkt van Nederland in de verkiezing 'ABN Amro Beste winkelketen 2014/2015'. Het bedrijf heeft ongeveer 5.000 werknemers in dienst en gaat er prat op 'Bewezen de Goedkoopste' te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.