Hunkemöller brengt beacons naar alle winkels | RetailDetail

Hunkemöller brengt beacons naar alle winkels

Hunkemöller brengt beacons naar alle winkels

Tegen deze zomer moeten alle winkels van lingerieketen Hunkemöller voorzien zijn van beacons. Zo kunnen klanten herkend worden wanneer ze in de buurt van een winkel komen en bijvoorbeeld aangepaste aanbiedingen ontvangen.

Wi-Fi in alle winkels

Die bakens werken dan via de app van Hunkemöller, die ondertussen al meer dan 700.000 keer gedownload is. Ook moet er in elke winkel Wi-Fi komen, zodat klanten eenvoudig online bestellingen kunnen doen wanneer ze bijvoorbeeld hun maat niet vinden. Ook aan de kassa moeten ze die mogelijkheid krijgen, vertelde CEO Philip Mountford.

 

Mountford zei tijdens Emerce eRetail ook dat klanten eenvoudiger hun pakjes moeten kunnen volgen. In Groot-Brittannië is dat al mogelijk en de CEO wil dat systeem verder uitrollen naar andere landen. Om al die veranderingen mogelijk te maken, zal er volgende week een grote update gelanceerd worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.