Hunkemöller jaagt op miljoen Facebookfans | RetailDetail

Hunkemöller jaagt op miljoen Facebookfans

Hunkemöller jaagt op miljoen Facebookfans

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is onlangs door de grens van een half miloen Facebookvrienden gebroken. Dat is echter lang nog niet genoeg voor de onderneming, die volgend jaar naar een verdubbeling streeft.

Facebookbudget groeit ten koste van tv

Hunkemöller-marketeer Laura Beuk noemt het waarschijnlijk dat de budgetten volgend jaar omhoog gaan, ten koste van het huidige budget voor televisiereclame. "Onze CEO heeft een jonge dochter die de hele dag met haar telefoon bezig is. Hij snapt wat de nieuwe kanalen betekenen."

 

Facebook komt ook van pas bij de opening van nieuwe filialen. "In Duitsland openen we op dit moment heel veel winkels, maar de brand awareness daar is nog niet zo groot. We kunnen in die steden met een relatief klein budget lokaal heel wat rumoer maken via gerichte advertising. Dat is geweldig", citeerde Emerce Beuk tijdens The Facebook Conference in Amsterdam.

 

De onderneming begon in augustus 2011 met het werven van Facebookfans via reclame. Dit gebeurde door te adverteren bij Facebook zelf, maar ook via de eigen mobiele app en andere reclamemiddelen die Hunkemöller inzet. De budgetten daarvoor zijn nog bescheiden en komen bij verschillende afdelingen binnen het internationale bedrijf vandaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.