Hunkemöller jaagt op miljoen Facebookfans

Hunkemöller jaagt op miljoen Facebookfans

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is onlangs door de grens van een half miloen Facebookvrienden gebroken. Dat is echter lang nog niet genoeg voor de onderneming, die volgend jaar naar een verdubbeling streeft.

Facebookbudget groeit ten koste van tv

Hunkemöller-marketeer Laura Beuk noemt het waarschijnlijk dat de budgetten volgend jaar omhoog gaan, ten koste van het huidige budget voor televisiereclame. "Onze CEO heeft een jonge dochter die de hele dag met haar telefoon bezig is. Hij snapt wat de nieuwe kanalen betekenen."

 

Facebook komt ook van pas bij de opening van nieuwe filialen. "In Duitsland openen we op dit moment heel veel winkels, maar de brand awareness daar is nog niet zo groot. We kunnen in die steden met een relatief klein budget lokaal heel wat rumoer maken via gerichte advertising. Dat is geweldig", citeerde Emerce Beuk tijdens The Facebook Conference in Amsterdam.

 

De onderneming begon in augustus 2011 met het werven van Facebookfans via reclame. Dit gebeurde door te adverteren bij Facebook zelf, maar ook via de eigen mobiele app en andere reclamemiddelen die Hunkemöller inzet. De budgetten daarvoor zijn nog bescheiden en komen bij verschillende afdelingen binnen het internationale bedrijf vandaan.

Tags: