iDEAL QR-code nu overal beschikbaar | RetailDetail

iDEAL QR-code nu overal beschikbaar

iDEAL QR-code nu overal beschikbaar

Voor retailers is het voortaan mogelijk om hun klanten overal te laten betalen met een iDEAL QR-code. Zo kunnen klanten eenvoudig mobiel betalen. De betaaloptie werd al sinds april uitvoerig getest.

Binnenkort ook via apps banken

De nieuwe optie laat klanten toe snel te betalen bij thuisleveringen, maar ook wanneer ze iets bestellen uit een papieren folder. Daarbij moeten ze enkel de code scannen en hun pincode ingeven om de betaling goed te keuren. Momenteel moeten klanten nog de speciale iDEAL QR-app gebruiken om de codes te scannen, maar in een volgende fase zullen banken de applicatie ook toevoegen aan hun eigen apps. Dat moet ook het vertrouwen bij de consument in de service vergroten.

 

Zowel klanten als handelaars die de app al getest hebben, zijn bijzonder tevreden over het gebruiksgemak. “Ze waren onder andere lovend over het gemak en de snelheid waarmee ze iDEAL QR konden implementeren. De pilot wees ook uit dat QR-codes de breedste acceptatie onder consumenten biedt. Met vrijwel iedere smartphone kun je een QR-code scannen. Andere technieken zoals NFC en Bluetooth zijn voor acceptanten aanzienlijk duurder en werpen voor consumenten hogere drempels op”, aldus Betaalvereniging Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.