iDEAL QR-code nu overal beschikbaar

iDEAL QR-code nu overal beschikbaar

Voor retailers is het voortaan mogelijk om hun klanten overal te laten betalen met een iDEAL QR-code. Zo kunnen klanten eenvoudig mobiel betalen. De betaaloptie werd al sinds april uitvoerig getest.

Binnenkort ook via apps banken

De nieuwe optie laat klanten toe snel te betalen bij thuisleveringen, maar ook wanneer ze iets bestellen uit een papieren folder. Daarbij moeten ze enkel de code scannen en hun pincode ingeven om de betaling goed te keuren. Momenteel moeten klanten nog de speciale iDEAL QR-app gebruiken om de codes te scannen, maar in een volgende fase zullen banken de applicatie ook toevoegen aan hun eigen apps. Dat moet ook het vertrouwen bij de consument in de service vergroten.

 

Zowel klanten als handelaars die de app al getest hebben, zijn bijzonder tevreden over het gebruiksgemak. “Ze waren onder andere lovend over het gemak en de snelheid waarmee ze iDEAL QR konden implementeren. De pilot wees ook uit dat QR-codes de breedste acceptatie onder consumenten biedt. Met vrijwel iedere smartphone kun je een QR-code scannen. Andere technieken zoals NFC en Bluetooth zijn voor acceptanten aanzienlijk duurder en werpen voor consumenten hogere drempels op”, aldus Betaalvereniging Nederland.

Tags: