Ikea Nederland nu ook op Pinterest | RetailDetail

Ikea Nederland nu ook op Pinterest

Ikea Nederland nu ook op Pinterest

Ikea Nederland heeft zijn aanwezigheid op de sociale media uitgebreid met een account op Pinterest. Naast Pinterest werkt Ikea Nederland ook al met Facebook, Youtube, Google+ en Twitter.

"Verlengstuk van de inspiratie"

Ikea Nederland is sinds vorige zomer actief op sociale netwerken en hoopt zo meer in contact te komen met zijn klanten. "Met de nieuwe Pinterest-pagina creëren we een prachtig platform om met onze klanten in contact te komen. We presenteren hier nieuwe collecties, maar geven ook handige tips en ideeën voor het inrichten van je woning: echt een verlengstuk van de inspiratie die wij bieden in onze winkels", aldus communicatiemanager Mark Ogertschnig.

 

De borden op het virtuele fotoprikbord Pinterest zullen onderverdeeld worden per ruimte in huis, maar ook per seizoen en kleur. Om de lancering van de account te vieren, heeft Ikea een aantal Zweedse vlaggetjes verstopt: wie de pins met het vlaggetje 'repint' maakt kans op een cadeaupas van Ikea.

 

Ikea Nederland lanceerde onlangs ook al een mobiele website en bijbehorende app, en is er gratis Wi-Fi in alle winkels. Sinds juni van vorig jaar is er ook een webwinkel op Ikea.nl, waar klanten 7.000 populaire artikels uit het assortiment van Ikea kunnen aankopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.