ING: iDeal ook voor in winkels

ING: iDeal ook voor in winkels

Online betaalplatform iDeal maakt later dit jaar mogelijk ook zijn debuut in fysieke winkels. De bankiers van ING werken aan een uitbreiding van de mobiele versie van iDeal, die dit mogelijk moet maken.

Klaar voor contactloos betalen overal?

Volgens businessconsultant Michel Drupsteen van ING zijn er bepaalde gevallen denkbaar waarbij iDeal ook in de fysieke wereld toegevoegde waarde kan bieden voor retailers. Daarbij moet nog wel in aanmerking worden genomen dat betalingen via de pinpas voor winkeliers op dit moment nog een stuk goedkoper zijn. "Technisch kan het", aldus Drupsteen in zijn presentatie tijdens het Online Betaal Congres.

 

ING geldt als een belangrijke voorloper op het gebied van contactloos betalen in Nederland: de bank was één van de initiatiefnemers van de proef die vorig jaar in Leiden werd uitgevoerd. Die was zo succesvol dat ING enige tijd geleden is begonnen met het uitrollen van nieuwe bankpassen die het contactloos betalen mogelijk maken. De nfc-chips in de passen worden op 15 april landelijk geactiveerd.

 

Intussen begint de bank ook met een snelle uitrol van terminals in winkels die het contactloos betalen mogelijk moeten maken. Daarbij hoeven klanten pas bij een bedrag boven de 25 euro een code in te voeren, in alle andere gevallen kost de betaalhandeling nog maximaal tien seconden. Bij de proef in Leiden betrof 92 procent van de betalingen bedragen onder de codelimiet.

Tags: