ING: iDeal ook voor in winkels | RetailDetail

ING: iDeal ook voor in winkels

ING: iDeal ook voor in winkels

Online betaalplatform iDeal maakt later dit jaar mogelijk ook zijn debuut in fysieke winkels. De bankiers van ING werken aan een uitbreiding van de mobiele versie van iDeal, die dit mogelijk moet maken.

Klaar voor contactloos betalen overal?

Volgens businessconsultant Michel Drupsteen van ING zijn er bepaalde gevallen denkbaar waarbij iDeal ook in de fysieke wereld toegevoegde waarde kan bieden voor retailers. Daarbij moet nog wel in aanmerking worden genomen dat betalingen via de pinpas voor winkeliers op dit moment nog een stuk goedkoper zijn. "Technisch kan het", aldus Drupsteen in zijn presentatie tijdens het Online Betaal Congres.

 

ING geldt als een belangrijke voorloper op het gebied van contactloos betalen in Nederland: de bank was één van de initiatiefnemers van de proef die vorig jaar in Leiden werd uitgevoerd. Die was zo succesvol dat ING enige tijd geleden is begonnen met het uitrollen van nieuwe bankpassen die het contactloos betalen mogelijk maken. De nfc-chips in de passen worden op 15 april landelijk geactiveerd.

 

Intussen begint de bank ook met een snelle uitrol van terminals in winkels die het contactloos betalen mogelijk moeten maken. Daarbij hoeven klanten pas bij een bedrag boven de 25 euro een code in te voeren, in alle andere gevallen kost de betaalhandeling nog maximaal tien seconden. Bij de proef in Leiden betrof 92 procent van de betalingen bedragen onder de codelimiet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.