Internationale webshop voor Grazia | RetailDetail

Internationale webshop voor Grazia

Internationale webshop voor Grazia

Modemagazine Grazia heeft een eigen internationale webshop geopend, waar het de collecties van 250 verschillende ontwerpers zal verkopen. Het wil zo redactionele inhoud koppelen aan online verkoop.

Keuze van de redactie

Op Graziashop.com zijn onder andere de collecties van Antipodium, Victoria Beckham, Vivienne Westwood Anglomania en Kenzo te vinden. Ook externe retailers kunnen zich aansluiten bij de webshop om hun collecties via het online kanaal te verkopen.

 

Op de speciale pagina Grazify Yourself geven redacteurs van het magazine een beeld van hun eigen stijl, met producten die natuurlijk rechtstreeks gekocht kunnen worden. Zo wil Grazia de redactionele inhoud van het magazine te koppelen aan de producten die te vinden zijn in de webshop,

 

Grazia opende in 2010 al een webshop voor de Nederlandse markt en het was toen het eerste modemagazine in Nederland dat zijn inhoud koppelde aan een mogelijkheid voor zijn lezers om de producten te verkopen. Die versie is ondertussen echter al terug verdwenen, maar nu probeert het magazine het dus opnieuw - en ditmaal op internationale basis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.