Intratuin gaat opnieuw online verkopen

Intratuin gaat opnieuw online verkopen

Tuinketen Intratuin gaat vanaf midden juli opnieuw starten met de online verkoop. Dan gaat er een nieuwe webshop van start waar alle 52 filialen van de keten zijn op aangesloten. In een eerste fase worden er wel nog geen planten verstuurd.

Verzending vanuit winkel

Intratuin wil voorzichtig beginnen en gaat daarom eerst enkel producten versturen die in een doos verpakt zitten. Pas later zullen ook verse planten bij de klant thuis geleverd worden. Dat heeft CEO Peter Paul Kleinbussink tijdens het congres What's Going on in Retailing? gezegd. Dat schrijft Twinkle.

 

De online bestellingen komen in de nieuwe webshop centraal binnen, maar zullen niet vanuit een centraal magazijn verstuurd worden. Het is de winkelier in de buurt van de klant die de logistieke afhandeling verzorgt. “Die verzendt de bestelling dan naar de consument of de klant komt het pakket in de winkel afhalen”, vertelt Kleinbussink. “Ook kunnen klanten online een product reserveren in één van de fysieke vestigingen.”

 

Hij voegt er wel aan toe dat de fysieke winkels steevast de kern van Intratuin zullen blijven. “We zijn een fysieke retailer, dat is wat wij het beste kunnen. Wij worden nooit een Coolblue, net zo min als zij zullen excelleren als fysieke retailer.”

 

Voor Intratuin wordt het alvast de tweede poging om ook de online wereld te veroveren. De tuinketen had eerder al een webshop, maar besloot die in het voorjaar van 2012 te sluiten, omdat de resultaten niet zoals verhoopt waren.