Jan Linders begint met online verkoop | RetailDetail

Jan Linders begint met online verkoop

Jan Linders begint met online verkoop

Supermarktketen Jan Linders is begonnen met een eerste proefproject rond online winkelen. 25 klanten van het filiaal in Gennep krijgen de mogelijkheid om de online winkel te testen. Elke week mogen ze er 50 euro boodschappen doen.

Uitbreiding naar 20 winkels

Tijdens het proefproject wil Jan Linders kijken naar het online winkelgedrag van zijn klanten. "We willen bijvoorbeeld weten of ze een lijstje afwerken dat ze van tevoren hebben gemaakt, of dat ze de routing van de winkel volgen waar ze normaal gesproken hun boodschappen doen of dat ze toch voor een andere methodiek kiezen. Daarnaast willen we testen of de afhandeling in de winkel goed verloopt of dat we daar nog aanpassingen moeten doorvoeren", zegt Arjan Barten, marketing- en communicatiemanager bij Jan Linders, aan Distrifood.


Als de test, die twee weken loopt, een succes is, zal het online aanbod uitgebreid worden naar alle klanten van de filialen in Gennep, Lent en Wijchen. Die hebben al een servicebalie en een afhaalpunt voor de online service. Eind dit jaar wil de keten dat minstens twintig filialen over zo'n afhaalpunt beschikken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.