Jan Linders begint met online verkoop | RetailDetail

Jan Linders begint met online verkoop

Jan Linders begint met online verkoop

Supermarktketen Jan Linders is begonnen met een eerste proefproject rond online winkelen. 25 klanten van het filiaal in Gennep krijgen de mogelijkheid om de online winkel te testen. Elke week mogen ze er 50 euro boodschappen doen.

Uitbreiding naar 20 winkels

Tijdens het proefproject wil Jan Linders kijken naar het online winkelgedrag van zijn klanten. "We willen bijvoorbeeld weten of ze een lijstje afwerken dat ze van tevoren hebben gemaakt, of dat ze de routing van de winkel volgen waar ze normaal gesproken hun boodschappen doen of dat ze toch voor een andere methodiek kiezen. Daarnaast willen we testen of de afhandeling in de winkel goed verloopt of dat we daar nog aanpassingen moeten doorvoeren", zegt Arjan Barten, marketing- en communicatiemanager bij Jan Linders, aan Distrifood.


Als de test, die twee weken loopt, een succes is, zal het online aanbod uitgebreid worden naar alle klanten van de filialen in Gennep, Lent en Wijchen. Die hebben al een servicebalie en een afhaalpunt voor de online service. Eind dit jaar wil de keten dat minstens twintig filialen over zo'n afhaalpunt beschikken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.