Jan Linders begint met online verkoop

Jan Linders begint met online verkoop

Supermarktketen Jan Linders is begonnen met een eerste proefproject rond online winkelen. 25 klanten van het filiaal in Gennep krijgen de mogelijkheid om de online winkel te testen. Elke week mogen ze er 50 euro boodschappen doen.

Uitbreiding naar 20 winkels

Tijdens het proefproject wil Jan Linders kijken naar het online winkelgedrag van zijn klanten. "We willen bijvoorbeeld weten of ze een lijstje afwerken dat ze van tevoren hebben gemaakt, of dat ze de routing van de winkel volgen waar ze normaal gesproken hun boodschappen doen of dat ze toch voor een andere methodiek kiezen. Daarnaast willen we testen of de afhandeling in de winkel goed verloopt of dat we daar nog aanpassingen moeten doorvoeren", zegt Arjan Barten, marketing- en communicatiemanager bij Jan Linders, aan Distrifood.


Als de test, die twee weken loopt, een succes is, zal het online aanbod uitgebreid worden naar alle klanten van de filialen in Gennep, Lent en Wijchen. Die hebben al een servicebalie en een afhaalpunt voor de online service. Eind dit jaar wil de keten dat minstens twintig filialen over zo'n afhaalpunt beschikken.

Tags: