Jeroen van de Wiel nieuwe e-commercemanager Kijkshop | RetailDetail

Jeroen van de Wiel nieuwe e-commercemanager Kijkshop

Jeroen van de Wiel nieuwe e-commercemanager Kijkshop

De Kijkshop heeft Jeroen van de Wiel aangetrokken als nieuwe e-commercemanager. Hij vervangt Remy da Thesta Jacobs de Bok, die begin dit jaar al vertrok naar Schoonenberg Hoorcomfort.

Meerdere verschuivingen

Van de Wiel is sinds 1 juni 2015 aan de slag bij Kijkshop: daarvoor werkte hij onder meer bij Pabo en bij de muziekketen Bax-shop, waar hij verantwoordelijk was voor de marketing. Hij krijgt nu als taak om de online strategie van Kijkshop verder uit te werken.

 

De toetreding van Van de Wiel is niet de enige verschuiving binnen Kijkshop: Marcel Visser is sinds vorige maand aan de slag als commercieel directeur. Daarvoor werkte hij onder andere bij TomTom en Intel. Robin Tichler verlaat dan weer het bedrijf: hij was een tijdje ad-interim COO, maar laat Kijkshop nu dus achter zich. Zijn taken zullen binnen de directie verdeeld worden, leerde Twinkle.

 

Sinds begin dit jaar is Kijkshop in handen van het Zweedse private-equitybedrijf Listérus & Partners Capital Advisors. Zij voeren nu flink wat veranderingen door, in de hoop van Kijkshop een bedrijf met een sterke omnichannelstrategie te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.