Jeugd koopt massaal online | RetailDetail

Jeugd koopt massaal online

Jeugd koopt massaal online

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat jongeren onder 25 jaar meer online kopen dan hun oudere tegenhangers. Hun gemiddelde aankoopwaarde ligt echter wel een stuk lager dan bij oudere shoppers.

Stijging aantal online kopers

In totaal werden de digitale aankopen in tien categorieën bekeken en in vier van de tien waren jongeren tussen 12 en 25 jaar de grootste uitgevers. Dat was zo bij Digitaal studie- of leermateriaal, Computer- of videospelletjes, Elektronische benodigdheden en Kleding. Grote uitgaven, zoals een familievakantie, doen ze echter (logischerwijs) veel minder.

 

Daarnaast blijkt uit de cijfers van het CBS dat zes miljoen Nederlanders frequent online kopen, wat wil zeggen dat ze de afgelopen drie maanden minstens één keer een online aankoop deden. Daarnaast koopt nog eens 22 procent minstens één keer per jaar iets online. 10,3 miljoen Nederlanders tussen 12 en 75 jaar zei wel eens iets via het internet te kopen, dat is 0,4 miljoen meer dan in 2012.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.