Jumbo gestart met online verkoop

Jumbo gestart met online verkoop

Supermarktketen Jumbo is vandaag echt van start gegaan met de online verkoop van zijn producten. Donderdag en vrijdag openen ook de eerste zes afhaalpunten van de keten.

20.000 artikelen

Wie voortaan online wil bestellen bij Jumbo, kan terecht op Jumbo.com. De keten claimt op de website 20.000 artikelen te verkopen en zegt zo het grootste supermarktassortiment van Nederland te hebben. Ook online geldt trouwens de laagsteprijsgarantie, aldus Jumbo.

 

Jumbo wil zich online vooral onderscheiden door middel van bestelgemak. Zo kunnen klanten op basis van een recept onmiddellijk alle producten die nodig zijn bestellen. Producten die ze niet nodig hebben, kunnen dan geschrapt worden. Ook kunnen bepaalde producten per gewicht of per stuk gekocht worden. Zo kan je kiezen tussen het bestellen van een kilo appels of gewoon zes appels.

 

Snelle uitrol

Het tarief voor afhalen varieert van gratis tot 3 euro, afhankelijk van de wensen van de klant in verband met het tijdstip. Producten die voor de middag worden besteld, kunnen de volgende dag om 9u00 worden opgehaald. Alle bestellingen tussen de middag en middernacht zullen na 16u00 beschikbaar zijn.

 

Betalen kan enkel bij afhalen. "Dat heeft ermee te maken dat je pas na het klaarmaken van de bestelling het definitieve bedrag weet. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld het exacte gewicht van versproducten. Ook is het zo administratief makkelijker om statiegeld te verwerken", zegt directeur e-commerce Roland van den Berg.

 

De bestellingen van de webshop worden verdeeld vanuit het centrale distributiecentrum in Den Bosch. Klanten kunnen hun bestellingen ophalen in de winkel of bij afhaalpunten die zowel los als bij supermarkten te vinden zullen zijn. De eerste zes afhaalpunten openen eind deze week in Raamsdonkveer, Schijndel, Tilburg, Nieuwegein en Utrecht (2). Jumbo is van plan om het aantal afhaalpunten, zowel los als bij supermarkten, de komende periode in sneltempo uit te rollen.

Tags: