Keurmerk EuroSafeShop in handen van Stichting WebwinkelKeur

Keurmerk EuroSafeShop in handen van Stichting WebwinkelKeur

De Stichting WebwinkelKeur heeft het keurmerk EuroSafeShop overgenomen. De Stichting IECA, dat EuroSafeShop in handen had, staakt daarbij ook meteen al zijn activiteiten. WebwinkelKeur heeft dankzij de overname al meer dan 4.500 leden.

Consolidatie

De overname wil niet zeggen dat EuroSafeShop met onmiddellijk ingang verdwijnt: de komende maanden controleert WebwinkelKeur of de leden van het keurmerk ook voldoen aan haar eigen voorwaarden. Daarnaast krijgen de leden ook toegang tot het softwarepakket van WebwinkelKeur, dat onder andere meer opties op vlak van klantbeoordelingen heeft. Als dat allemaal afgerond is, zal het keurmerk volledig verdwijnen.

 

“We hebben de ambitie om het grootste keurmerk van Nederland te worden. De overname is weer een stap in de juiste richting”, zegt oprichter Marcel Landeweerd aan Twinkle. Hij wil veel kleine keurmerken consolideren: zij hebben volgens hem nog enkele trouwe leden, maar groeien al een tijdje niet meer. “Ik denk dat het goed is voor de branche als deze slapende keurmerken langzaam verdwijnen, zodat de webwinkelier de keuze krijgt uit een aantal serieuze partijen die concurreren op aanbod en continu bezig zijn om dat aanbod te verbeteren.”