Kijkshop stuurt kassabon naar app | RetailDetail

Kijkshop stuurt kassabon naar app

Kijkshop stuurt kassabon naar app

Kijkshop is in enkele filialen met een proefproject begonnen, waarbij klanten hun kassabon in een app kunnen laten opslaan. Nog dit jaar moeten alle filialen de app kunnen gebruiken.

Eenvoudiger en veelzijdiger

Klanten moeten zich eerst registreren voor de app, al kunnen ze dat ook anoniem doen. Daarna kunnen ze een barcode scannen in de winkel, die hun kassabon onmiddellijk opslaat op de app. Zo kunnen ze bijvoorbeeld eenvoudiger bonnetjes bij houden om de garantie op hun producten op te volgen, leerde RetailNews. Kijkshop kan met de app ook berichten naar de klanten sturen, maar het zegt dit enkel te doen als het gaat om belangrijk nieuws, zoals terugroepacties.

 

Tomirrow, de start-up die de app heeft ontwikkeld, en Kijkshop zien in de toekomst alvast nog meer mogelijkheden. Zo wil Tomirrow klanten laten doorklikken naar andere relevante producten op basis van hun aankoop. Kijkshop denkt dan weer aan een digitaal spaarprogramma en mobiele betaaloplossingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.