Kijkshop stuurt kassabon naar app | RetailDetail

Kijkshop stuurt kassabon naar app

Kijkshop stuurt kassabon naar app

Kijkshop is in enkele filialen met een proefproject begonnen, waarbij klanten hun kassabon in een app kunnen laten opslaan. Nog dit jaar moeten alle filialen de app kunnen gebruiken.

Eenvoudiger en veelzijdiger

Klanten moeten zich eerst registreren voor de app, al kunnen ze dat ook anoniem doen. Daarna kunnen ze een barcode scannen in de winkel, die hun kassabon onmiddellijk opslaat op de app. Zo kunnen ze bijvoorbeeld eenvoudiger bonnetjes bij houden om de garantie op hun producten op te volgen, leerde RetailNews. Kijkshop kan met de app ook berichten naar de klanten sturen, maar het zegt dit enkel te doen als het gaat om belangrijk nieuws, zoals terugroepacties.

 

Tomirrow, de start-up die de app heeft ontwikkeld, en Kijkshop zien in de toekomst alvast nog meer mogelijkheden. Zo wil Tomirrow klanten laten doorklikken naar andere relevante producten op basis van hun aankoop. Kijkshop denkt dan weer aan een digitaal spaarprogramma en mobiele betaaloplossingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.