Zalando breekt grens van 1 miljard euro in vierde kwartaal | RetailDetail

Kwartaalomzet Zalando voor het eerst boven 1 miljard euro

Kwartaalomzet Zalando voor het eerst boven 1 miljard euro

In het vierde kwartaal heeft de Duitse online shop Zalando een omzet gehaald tussen 1,086 en 1,094 miljard euro. Dat is een groei van ongeveer 25% en meteen de eerste keer dat de kwartaalomzet boven één miljard euro stijgt.

Fikse groei winstmarge

Ook voor het volledige boekjaar wordt er een flinke groei verwacht: over heel 2016 haalt Zalando een omzet tussen 3,633 miljard euro en 3,642 miljard euro, goed voor een groei van ongeveer 23%. Daarmee zit Zalando aan de bovenkant van de groeiverwachting. Dankzij die sterk gestegen omzet verdubbelt de EBIT voor het volledige jaar bijna naar een bedrag tussen 202 en 225 miljoen euro. In 2015 was dat slechts 107,5 miljoen euro. Ook de marge groeit van 3,6% naar 5,6 à 6,2%.

 

“We hebben een succesvol 2016 achter de rug. Voor de eerste keer breken we de grens van een miljard euro aan omzet in een enkel kwartaal, een duidelijk gevolg van onze focus op de consument”, aldus CEO Rubin Ritter. “We zullen blijven inzetten op groei en verder investeren in een steeds beter wordende klantervaring op alle onze markten.”

 

Zalando kondigt ook aan dat het in 2017 een nieuw distributiecentrum wil openen in Zweden, gelijkaardig aan die in Frankrijk en Italië. Het nieuwe logistieke centrum moet de markten in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken bevoorraden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.