Lidl komt met online wijnwinkel | RetailDetail

Lidl komt met online wijnwinkel

Lidl komt met online wijnwinkel

Lidl Nederland heeft een webwinkel gelanceerd voor enkele exclusieve Franse wijnen die het niet in de fysieke winkels zal verkopen. Met de online winkel trapt de discounter zijn Grands Vins de France-campagne op gang.

Tien soorten wijn

Het nieuwe assortiment Franse wijnen dat in de winkelrekken gelegd wordt, zal dan weer niet te koop zijn op de webshop. "Alleen de web-only wijnen van ons Grands Vins de France assortiment zijn daarop te verkrijgen. Deze is vanaf vandaag online, want vanaf vandaag ligt ook het Grands Vins de France-assortiment in onze winkels. We willen onze klanten en alle wijnliefhebbers optimaal bedienen", zegt woordvoerster Christine Braun aan Levensmiddelenkrant.

 

In de webwinkel zijn slechts tien verschillende flessen wijn te koop, voor een prijs gaande van 11,99 euro tot 39,99 euro. Lidl wil niet bevestigen dat er nog meer van dergelijke acties komen, waarbij een deel van het assortiment enkel online wordt verkocht.

 

Ook Lidl België kwam onlangs met een gelijkaardige campagne op de proppen. Daar werd een assortiment van meer dan 80 Franse wijnen gelanceerd, waarvan 23 enkel online te koop zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.