Lil.nl denkt aan fysieke aanwezigheid | RetailDetail

Lil.nl denkt aan fysieke aanwezigheid

Lil.nl denkt aan fysieke aanwezigheid

Woonwebwinkel Lil.nl wil gaan experimenteren met afhaalpunten in bepaalde fysieke winkels. Het is daarom nu op zoek naar mogelijke samenwerkingen met grote winkels waar zo'n afhaalpunt kan gevestigd worden.

Naar tien miljoen euro omzet in 2015

Lil.nl denkt voor de samenwerkingen aan tuincentra of speelgoedzaken die een groot bereik hebben. De plannen voor de afhaalpunten komen er volgens EtailTrends na een succesvol jaar voor de online woonwinkel: zo steeg de omzet met zestig procent naar 3,5 miljoen euro en daalde het aantal retourzendingen van tien procent naar drie procent. In 2015 wil mede-eigenaar Rob Muntz de grens van tien miljoen euro doorbreken.

 

Lil.nl lanceerde onlangs ook een plazaconcept, zoals dat te vinden is bij onder andere Bol.com. Zo kan de website dienen als online platform voor kleinere spelers, die als het ware een stuk van een etalage kopen om hun eigen producten in te plaatsen. De aanbieder van het platform krijgt dan een deel van de opbrengst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.