Maaltijdbezorger Hungry zet de stap naar Nederland

Maaltijdbezorger Hungry zet de stap naar Nederland

Sinds deze week is Hungry.nl van start gegaan in Nederland. Die online maaltijdbezorger werd in 2013 opgericht in Denemarken en Nederland is het derde land waar de dienst wordt gelanceerd, voorlopig enkel in de buurt van Amsterdam.

Concurrentie met Thuisbezorgd.nl

Hungry.nl hoopt voor het einde van dit jaar van start te gaan in alle grote Nederlandse steden. Het hoopt zo marktaandeel van Thuisbezorgd.nl in te palmen, dat momenteel maar liefst 88 procent van de markt in handen zou hebben. Hungry.nl wil dat vooral doen door met een commissie van slechts 7 procent te werken.

 

"Terwijl de website de afgelopen weken nog in ontwikkeling was, meldden honderden bezorgrestaurants in de Randstad zich aan, wat erop duidt dat de markt en de ondernemers toe zijn aan een nieuwe website en nieuwe regels", meldt Hungry.nl volgens Twinkle in een persbericht.

 

De oprichters van de Hungry Group, Jesper Buch en Morten Larsen, waren voor ze aan de slag gingen met hun eigen bedrijf meer dan tien jaar betrokken bij concurrent Just Eat. Na Ierland en Denemarken is Nederland het derde land waar de dienst van start gaat. De Hungry Group is voor een deel in handen van Delivery Hero, dat op zijn beurt eigendom is van de Global Takeaway Group van Rocket Internet.

Tags: