Marktplaats promoot dienstennetwerk | RetailDetail

Marktplaats promoot dienstennetwerk

Marktplaats promoot dienstennetwerk

Marktplaats.nl heeft een campagne op poten gezet die het dienstennetwerk van het platform moet aanprijzen. Zo wil het aantonen dat het niet enkel een plaats is waar consumenten online producten kunnen kopen.

"Vol handige mensen"

Op de dienstenpagina van Marktplaats.nl kunnen consumenten offertes aanvragen bij ondernemers die zijn aangesloten bij het netwerk. Zo kunnen ze snel en eenvoudig veel verschillende ondernemers bereiken en de beste prijs vinden. Daarnaast is er ook een reviewsysteem aanwezig, zodat de consument kan bekijken wie goed werk levert. Op de site zijn naast klusjesmannen en schoonmakers ook dj's, kappers en muziekleraren te vinden.

 

Marktplaats.nl is nu gestart met een radiocampagne die de website aanprijst als "het netwerk vol handige mensen". Ongeveer een jaar geleden sloot de vijftigduizendste ondernemer zich aan bij het netwerk van Marktplaats.nl.

 

Steeds meer online dienstennetwerken

Steeds meer bedrijven richten zich op een dienstennetwerk, waarbij de klant via internet snel in contact kan komen met een arsenaal aan zelfstandige ondernemers die hun diensten aanbieden. Zo lanceerde ElectronicPartner onlangs de website Servicepartner.nl en kwam ook het Duitse Helpling naar Nederland. Via die website kan er gezocht worden naar een schoonmaker. Dankzij een financiële injectie van Rocket Internet van de broers Samwer, ook gekend van Zalando, breidt die site al uit naar Zweden, Frankrijk en Oostenrijk.


Ook Amazon start dit jaar nog met een dienstensite in thuismarkt de Verenigde Staten. Amazon wil daarbij ook proberen om verkochte producten onmiddellijk te koppelen aan een bepaalde dienst, om zo een totaalservice te creëren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.