Marktplaats promoot dienstennetwerk

Marktplaats promoot dienstennetwerk

Marktplaats.nl heeft een campagne op poten gezet die het dienstennetwerk van het platform moet aanprijzen. Zo wil het aantonen dat het niet enkel een plaats is waar consumenten online producten kunnen kopen.

"Vol handige mensen"

Op de dienstenpagina van Marktplaats.nl kunnen consumenten offertes aanvragen bij ondernemers die zijn aangesloten bij het netwerk. Zo kunnen ze snel en eenvoudig veel verschillende ondernemers bereiken en de beste prijs vinden. Daarnaast is er ook een reviewsysteem aanwezig, zodat de consument kan bekijken wie goed werk levert. Op de site zijn naast klusjesmannen en schoonmakers ook dj's, kappers en muziekleraren te vinden.

 

Marktplaats.nl is nu gestart met een radiocampagne die de website aanprijst als "het netwerk vol handige mensen". Ongeveer een jaar geleden sloot de vijftigduizendste ondernemer zich aan bij het netwerk van Marktplaats.nl.

 

Steeds meer online dienstennetwerken

Steeds meer bedrijven richten zich op een dienstennetwerk, waarbij de klant via internet snel in contact kan komen met een arsenaal aan zelfstandige ondernemers die hun diensten aanbieden. Zo lanceerde ElectronicPartner onlangs de website Servicepartner.nl en kwam ook het Duitse Helpling naar Nederland. Via die website kan er gezocht worden naar een schoonmaker. Dankzij een financiële injectie van Rocket Internet van de broers Samwer, ook gekend van Zalando, breidt die site al uit naar Zweden, Frankrijk en Oostenrijk.


Ook Amazon start dit jaar nog met een dienstensite in thuismarkt de Verenigde Staten. Amazon wil daarbij ook proberen om verkochte producten onmiddellijk te koppelen aan een bepaalde dienst, om zo een totaalservice te creëren.

Tags: