Marktplaats promoot dienstennetwerk | RetailDetail

Marktplaats promoot dienstennetwerk

Marktplaats promoot dienstennetwerk

Marktplaats.nl heeft een campagne op poten gezet die het dienstennetwerk van het platform moet aanprijzen. Zo wil het aantonen dat het niet enkel een plaats is waar consumenten online producten kunnen kopen.

"Vol handige mensen"

Op de dienstenpagina van Marktplaats.nl kunnen consumenten offertes aanvragen bij ondernemers die zijn aangesloten bij het netwerk. Zo kunnen ze snel en eenvoudig veel verschillende ondernemers bereiken en de beste prijs vinden. Daarnaast is er ook een reviewsysteem aanwezig, zodat de consument kan bekijken wie goed werk levert. Op de site zijn naast klusjesmannen en schoonmakers ook dj's, kappers en muziekleraren te vinden.

 

Marktplaats.nl is nu gestart met een radiocampagne die de website aanprijst als "het netwerk vol handige mensen". Ongeveer een jaar geleden sloot de vijftigduizendste ondernemer zich aan bij het netwerk van Marktplaats.nl.

 

Steeds meer online dienstennetwerken

Steeds meer bedrijven richten zich op een dienstennetwerk, waarbij de klant via internet snel in contact kan komen met een arsenaal aan zelfstandige ondernemers die hun diensten aanbieden. Zo lanceerde ElectronicPartner onlangs de website Servicepartner.nl en kwam ook het Duitse Helpling naar Nederland. Via die website kan er gezocht worden naar een schoonmaker. Dankzij een financiële injectie van Rocket Internet van de broers Samwer, ook gekend van Zalando, breidt die site al uit naar Zweden, Frankrijk en Oostenrijk.


Ook Amazon start dit jaar nog met een dienstensite in thuismarkt de Verenigde Staten. Amazon wil daarbij ook proberen om verkochte producten onmiddellijk te koppelen aan een bepaalde dienst, om zo een totaalservice te creëren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.