Marktplaats voert 'huisdierenbijsluiter' in | RetailDetail

Marktplaats voert 'huisdierenbijsluiter' in

Marktplaats voert 'huisdierenbijsluiter' in

Marktplaats voert een 'huisdierenbijsluiter' in om kopers te waarschuwen voor een impulsaankoop. Wie op de zoekertjessite naar dieren surft, krijgt waarschuwingen zoals "Een dier is geen ding. Maak van uw dier geen impulsaankoop".

"Juiste boodschap op de juiste plek"

Volgens Marktplaats zijn "zowel baasjes als beestjes gebaat bij de juiste boodschap op de juiste plek". Wie op de pagina van een aangeboden dier klikt, krijgt daarom voortaan korte waarschuwingsslogans op het scherm te zien. Het ministerie van Economische Zaken, de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en diverse dierenbeschermingsorganisaties hebben hierover afspraken gemaakt.

 

De online retailer wil deze tips en waarschuwingen ook gaan delen met andere websites. "Dit gaat niet om concurrentie, maar om dierenwelzijn", zegt Jasper Teijsse van de verkoopsite tegen de Telegraaf.

 

De Dierenbescherming zegt dat huisdieren door impulsaankopen vaak snel worden gedumpt bij de dierenasielen. Exacte aantallen zijn niet bekend, omdat mensen soms ook allergie, onhandelbaarheid of een slechte financiële situatie als reden opgeven.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.