Marktplaats voert 'huisdierenbijsluiter' in

Marktplaats voert 'huisdierenbijsluiter' in

Marktplaats voert een 'huisdierenbijsluiter' in om kopers te waarschuwen voor een impulsaankoop. Wie op de zoekertjessite naar dieren surft, krijgt waarschuwingen zoals "Een dier is geen ding. Maak van uw dier geen impulsaankoop".

"Juiste boodschap op de juiste plek"

Volgens Marktplaats zijn "zowel baasjes als beestjes gebaat bij de juiste boodschap op de juiste plek". Wie op de pagina van een aangeboden dier klikt, krijgt daarom voortaan korte waarschuwingsslogans op het scherm te zien. Het ministerie van Economische Zaken, de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en diverse dierenbeschermingsorganisaties hebben hierover afspraken gemaakt.

 

De online retailer wil deze tips en waarschuwingen ook gaan delen met andere websites. "Dit gaat niet om concurrentie, maar om dierenwelzijn", zegt Jasper Teijsse van de verkoopsite tegen de Telegraaf.

 

De Dierenbescherming zegt dat huisdieren door impulsaankopen vaak snel worden gedumpt bij de dierenasielen. Exacte aantallen zijn niet bekend, omdat mensen soms ook allergie, onhandelbaarheid of een slechte financiële situatie als reden opgeven.

 

Tags: