Martkaandeel van online boodschappen stijgt sterk

Martkaandeel van online boodschappen stijgt sterk

Het marktaandeel van dagelijkse boodschappen die online werden gekocht is het voorbije jaar gestegen van 1,6 naar 2,2%, zegt onderzoeksbureau GfK.

Trouwe klanten

Ondertussen koopt gemiddeld één op de zeven huishoudens boodschappen online, een jaar geleden was dat nog maar 11,1%. "Wat opvalt, is dat er voor online een kleine groep zeer trouwe klanten is, vooral zware besteders. Mensen die gebruikmaken van online geven gemiddeld twee keer zo veel uit aan dagelijkse boodschappen als gemiddelde huishoudens", citeert Distrifood Joop Holla, onderzoeksdirecteur bij GfK.

 

Bij de Nederlandse supermarkten is het online aandeel gestegen van 0,7 naar 1,2%. 3,7% van de Nederlandse huishoudens doet zijn boodschappen online bij een Nederlandse supermarkt, een jaar geleden was dat nog maar 2,8%. Dagelijkse boodschappen worden online echter veel vaker gekocht bij andere partijen dan bij supermarkten, zoals Drogisterij.net en Zooplus.nl. Volgens GfK moeten supermarkten vooral groei zoeken in het bezorgen van boodschappen en niet in het openen van afhaalpunten.

Tags: