Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

Media-Saturn wil stoppen met Redcoon

De Duitse Media-Saturn Group is van plan om in een aantal landen te stoppen met de webshop Redcoon. Volgens het bedrijf is er immers sprake van overlapping met andere verkoopkanalen, lees interne concurrentie, waardoor Redcoon overbodig is geworden.

 

Duitse en Poolse shops overleven

Dat blijkt uit een interne e-mail die hardware.info heeft kunnen inkijken. Daarin schrijft Media-Saturn dat het de webshops van Redcoon niet alleen in de Benelux zal sluiten, maar ook in Spanje, Portugal en Oostenrijk wordt Redcoon uit de lucht gehaald. De Duitse en de Poolse webshops worden dan weer niet vernoemd en zullen wellicht (voorlopig) overleven.

 

De activiteiten van Redcoon in die verschillende landen worden overgenomen door Media Markt. Ook het kantoor van Redcoon in Nederland zal gesloten worden. Voorlopig is het wel nog niet duidelijk wanneer de verschillende webshops gesloten worden.

 

Redcoon werd enkele jaren geleden overgenomen door het Duitse Media-Saturn, maar was lang daarvoor al een succesvolle online winkel voor consumentenelektronica. Omdat Media Markt zelf steeds meer inzet op multichannel werd het kanaal binnen de groep nu echter overbodig gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.