Meer dan 10 miljoen Nederlanders kopen online | RetailDetail

Meer dan 10 miljoen Nederlanders kopen online

Meer dan 10 miljoen Nederlanders kopen online

In 2014 hebben 10,4 miljoen Nederlanders minstens één keer iets online gekocht: slechts 2 miljoen Nederlandse internetgebruikers hebben vorig jaar niets online gekocht, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek.

Reizen en kleding populair

Het zal dan ook niet verbazen dat de totale online omzet van de detailhandel vorig jaar met 11 procent is gestegen. Vooral reizen en kledij blijven populaire producten: twee op de drie frequente e-shoppers regelde vorig jaar een reis of kocht kleding online. Meer dan de helft kocht ook tickets voor evenementen. Grootste stijger waren de producten voor het huishouden, die steeg van 31 naar 39 procent. In geen enkele categorie was er een terugval.

 

De populairste betaalwijze bij de Nederlander is het internetbankieren: 92 procent zegt vorig jaar zo minstens een keertje betaald te hebben. 44 procent deed dat met de kredietkaart en bijna 30 procent contant of via overschrijving.

 

28 procent kocht trouwens ook minstens één keer een product in een andere EU-land, terwijl ook 20 procent buiten de EU kocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.