Meer dan 10 miljoen Nederlanders kopen online

Meer dan 10 miljoen Nederlanders kopen online

In 2014 hebben 10,4 miljoen Nederlanders minstens één keer iets online gekocht: slechts 2 miljoen Nederlandse internetgebruikers hebben vorig jaar niets online gekocht, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek.

Reizen en kleding populair

Het zal dan ook niet verbazen dat de totale online omzet van de detailhandel vorig jaar met 11 procent is gestegen. Vooral reizen en kledij blijven populaire producten: twee op de drie frequente e-shoppers regelde vorig jaar een reis of kocht kleding online. Meer dan de helft kocht ook tickets voor evenementen. Grootste stijger waren de producten voor het huishouden, die steeg van 31 naar 39 procent. In geen enkele categorie was er een terugval.

 

De populairste betaalwijze bij de Nederlander is het internetbankieren: 92 procent zegt vorig jaar zo minstens een keertje betaald te hebben. 44 procent deed dat met de kredietkaart en bijna 30 procent contant of via overschrijving.

 

28 procent kocht trouwens ook minstens één keer een product in een andere EU-land, terwijl ook 20 procent buiten de EU kocht.

Tags: